SAS får løftet kreditvurderingen af både Moody's og S&P

Foto: Steffen Ortmann

SAS får mandag løftet kreditvurderingen af både Moody's Investors Service og Standard and Poor's, S&P. Det fremgår af en meddelelse fra flyselskabet.

S&P har løftet sin kreditvurdering til »B+« fra »B«. Kreditvurderingen har stabile udsigter.

Hos Moody's er det den såkaldte »corporate family rating«, som bruges til at vurdere, hvorvidt et selskab og de dertilhørende datterselskaber er i stand til at leve op til alle finansielle forpligtelser, der er løftet til »B1« fra »B2«. Også den vurdering har stabile udsigter.

»Vi løfter vurderingen for SAS for at reflektere selskabets materielle indtjeningsforbedring i 2017, hvilket har yderligere forbedret selskabets kreditnøgletal.«

»Vi forventer ikke, at SAS' præstation vil forbedres væsentligt i 2018. Vi forudser stabile oliepriser ved de nuværende prisniveauer, og at SAS' igangværende omkostningsbesparelsesprogram vil støtte en stabil præstation i løbet af de næste 12 til 18 måneder,« siger Sven Reinke, der er SAS-analytiker hos Moody's, til Bloomberg News.

SAS kom 3. november - bare tre dage efter afslutningen på regnskabsåret 2016/17, med foreløbige regnskabstal, der viste et overskud før skat på 1,7 mia. svenske kr. i det netop afsluttede regnskabsår.

For 2017/18 venter SAS et overskud før skat og engangsposter på 1,5-2,0 mia. svenske kr.

SAS skriver i en meddelelse mandag morgen, at opjusteringerne fra Moody's og Standard & Poor's afspejler den forbedrede indtjening i 2017.

/ritzau/FINANS