SAS-ansatte diskuterer spareplaner

Medarbejderne i SAS' danske del skal gå med til besparelser for seks procent. Det er oplægget fra ledelsen, skriver kabinepersonalet.

Gå seks procent ned i løn eller sig farvel til seks procent af jeres kolleger. SAS skal spare igen, og derfor forhandler ledelsen med fagforeningerne i disse dage. Af samme grund har de kabineansattes fagforening, CAU, indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i begyndelsen af næste uge. Forhandlingerne ventes at fortsætte både torsdag og fredag, og medarbejderne er derfor indkaldt til tirsdag.

- Bestyrelsen ved derfor endnu ikke, hvad det er, vi kommer til at præsentere på generalforsamlingen, men kan dog konstatere, at de beslutninger, der træffes de næste dage og specielt på generalforsamlingen, vil være af størst tænkelig betydning for det danske ansatte kabinepersonale i SAS samt vores fælles fremtid, skriver CAU i indkaldelsen til generalforsamlingen.

CAU opfordrer derfor "på det kraftigste" alle til at møde op.

Det er alle medarbejdergrupper, der kan blive ramt af sparerunden, der alene i Danmark kan løbe op i 200 millioner kroner.

Funktionærerne forhandler vi HK-Luftfart, og formanden, Nicolas E. Fischer, skulle mødes igen torsdag formiddag med ledelsen. Han var også til spareforhandlinger onsdag, hvor der blandt andet blev diskuteret en lønnedgang på seks procent. Men det vil HK-Luftfart kun gå med til, hvis arbejdstiden også bliver seks procent mindre, og ingen medarbejdere får sparket.

- Ledelsen har meddelt, at SAS ikke er et lavprisselskab. Vi har meddelt, at vi ikke ønsker en lavprisarbejdsplads, udtaler Nicolas E. Fischer.

/ritzau/