SAS-aktien kan have yderligere potentiale

Kursen på aktien i luftfartsselskabet SAS steg frem til mandag middag med 4,5 pct. og er således steget 12 pct. over den sidste uge. Alligevel mener chef for Sales Trading i Danske Markets, Mads Zink, at SAS-aktien stadig kan have et potentiale.

- Aktierne i store luftfartsselskaber som British Airways, Lufthansa og Air France er steget helt op til 80 pct. i forhold til 1. januar sidste år, mens SAS "kun" er steget 20 pct. i samme periode. Derfor kan det meget vel være, at SAS-aktien stadig har et vækstpotentiale set i en europæisk kontekst, siger han til RB-Børsen.

Det er den seneste tids fald i oliepriserne, der får størstedelen af æren for kursstigningen i SAS, men ifølge Mads Zink er det også det relativt fredelige forhold til fagforeningerne og de gode trafiktal, der spiller ind.

- Den vigtigste grund til den store kursstigning lige præcis i dag er dog, at der er en mægler, der kører case på aktien og derfor pusher den hårdt. Det kan betyde, at den vil falde et par kroner i den nære fremtid, men omvendt kan det også være, at den givne mægler vil handle den i de næste 14 dage, og kursen derfor holder sig højt, siger Mads Zink.

SAS-aktien blev mandag handlet i kurs 106, hvilket er en stigning på 4 kr. siden fredag.

RB-Børsen