Sådan tackler hobby-investor blodrødt aktiemarked

Berlingske Business' og Nordeas Aktiemanager er i fuld gang. Læs om den førende spillers hemmelige formel. Tilmeldingen til spillet lukker tirsdag aften.

Det er populært at handle med fiktive aktier.

Berlingske Business og Nordeas fælles Aktiemanager, hvor hovedpræmien er en tur for to til New York, har således fået foreløbigt 12.000 hobbyspekulanter til at oprette en portefølje i spillet.

SPIL MED I AKTIEMANAGER

Og tilmeldingen til aktiespillet lukker tirsdag aften, så hvis der findes flere aktiespekulanter derude, som gerne vil spille med, men ikke tør at risikere huset, opsparingen, kajakken eller ægtefællen, er det ved at være sidste chance for at melde sig til.

Aktiemanager gik i gang mandag, og efter første runde har brugeren DAFCarloraket lagt sig i spidsen om turen til New York, der også indeholder en besøg på Nasdaq-børsen i New York.

Ifølge chefrådgiver i Nordea Michael Borre er det ikke tilfældigt, at netop DAFCarloraket indtager spillets førsteplads efter første børsdag. Blandt andet har DAFCarloraket placeret det norske softwarefirma Opera Software i sin portefølje. Virksomheden er gået op med fem procent, og at valget faldt på netop det norske selskab tyder ifølge chefrådgiveren på forstand frem for held.

»Opera Software er ikke et firma, man lige læser om hver dag i medierne. Det tyder på, at han kender aktien og har forstand på det her, fordi han også har set udenfor den hjemlige andedam og fundet en aktie fra Norge, som sætter ham ind på førstepladsen,« siger Michael Borre, der også understreger, at de danske aktier ikke har givet store afkast på Aktiemanagers første spilledag.

»Hele markedet ligger nærmest og kaster op i dag, fordi det danske aktiemarked er nede med 0,9 procent, og noget tilsvarende ser vi ude i Europa,« lyder det således.

Et andet pletskud fra DAFCarloraket er den danske forskningsvirksomhed Zealand Pharma, hvis aktie er steget med 3,4 procent på trods af et faldende marked generelt i Danmark.

Og selv om Carlsberg-aktien er faldet, peger Michael Borre på førstepladsens valg om at investere i et gearet bull-certifikatet i ølgiganten som et spændende valg.

»Det er sjovt, fordi han har taget en aktiv holdning om at satse på Carlsberg. Han lægger den ikke bare i sin portefølje, men han risikerer en masse ved at tage et gearet bull-certifikat,« siger Michael Borre.

SIDSTE CHANCE FOR AT SPILLE MED I AKTIEMANAGER.