Så svækkes russisk rubel igen

Efter et par dage med midlertidig styrkelse af rublen synes den russiske valuta torsdag middag at være tilbage på skråplanet - foranlediget af bekymring for en snarlig russisk rentenedsættelse.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag formiddag koster euro 61,73 rubler mod en kurs på 61,18 rubler onsdag eftermiddag, efter at rublen mandag aften var svækket til 63,46 rubler per euro.

Over for dollar er udviklingen mere signifikant med en svækkelse torsdag eftermiddag til 54,86 rubler per dollar fra 54,04 rubler tirsdag eftermiddag, men 56,16 rubler mandag aften.

Mere overordnet er rublen siden midten af maj blevet svækket små 10 pct. over for dollar på baggrund af russiske opkøb af fremmed valuta for at styrke reserverne.

Den russiske centralbanks chef, Elvira Nabiullina, kan meget vel finde på at sænke sine rentesatser på mandag på baggrund af aftagende inflation og med henblik på stimulering af økonomien, mener blandt andre Danske Banks strateg Vladimir Miklashevsky. Det vil i givet fald være den fjerde rentenedsættelse i år.

I de store valutakryds koster euro 1,1261 dollar mod 1,1315 dollar onsdag eftermiddag. Og overfor yen er dollar styrket til 123,64 yen fra 122,85 yen onsdag eftermiddag.