Så meget er Ferrari værd

Ferrari gør i disse måneder klar til at ræse ind på børsen i New York, og prissætningen er lige så eksklusiv som de hurtige biler.

Foto: JOHANNES EISELE.
Læs mere
Fold sammen

Det ikoniske italienske bilmærke kan snart blive allemandseje. Man kan i hvert fald snart købe et stykke af Ferrari på børsen i New York.

Ferraris ejer Fiat Chrysler Automobiles annoncerede allerede tidligere på året, at en børsnotering var nært forestående.

Børsaspiranten er nu blevet vurderet til en værdi på 9.82 milliarder dollars, hvilket svarer til næsten 65 milliarder danske kroner. Der er tale om et såkaldt spin-off salg, hvor en andel på cirka ti procent af selskabet vil blive sat til salg på børsen.

Det skriver Bloomberg.com på baggrund af børsansøgningen til de amerikanske myndigheder fredag.

Det kommende Ferrari spin-off vil uden tvivl blive en af årets mest profilerede børsnoteringer, og salget vil bestå af 17.2 millioner aktier af det hollandske holdingselskab Ferrari NV til en pris på mellem 48 og 52 dollars hver. Meget passende vil man kunne handle Ferrari-aktien på børsen i New York under symbolet RACE.

Planen er i første omgang at sælge 10 pct. af aktierne i Ferrari for at nedbringe bilproducentens gældspukkel. Bilglade investorer skal nok ikke kaste alle deres spareskillinger efter Ferrari-aktien i håb om, at den skyder en lige så eksplosiv fart som de røde sportsvogne. For der er ingen store forkromede vækstplaner på vej.

Strategien for den italienske bilproducent er nemlig fortsat, at produktionen skal være lav og rettet mod eksklusivitet. Målet er, skriver Ferrari, at satse på »kontrolleret vækst« og fastholde renomméet som et eksklusivt luksusprodukt.