Så mange selskaber har forladt børsen siden 2012

Investeringsmulighederne bliver færre og færre for investorer, der gerne vil sætte pengene i aktier på den københavnske fondsbørs.

Investeringsmulighederne bliver færre og færre for investorer, der gerne vil sætte pengene i aktier på den københavnske fondsbørs. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af de seneste fire år og to måneder har 28 selskaber af den ene eller anden grund forladt den åbne aktiehandel, mens kun syv nye er kommet til.

Senest har Deltaq torsdag fået grønt lys af fondsbørsen til at blive afnoteret. Det sker 15. marts efter syv og et halvt år på Nasdaq-børsen.

Men Deltaq er langt fra det eneste selskab, investorerne har måttet vinke farvel til i den seneste tid.

I januar var det Auriga, der endegyldigt forlod børsen, efter at alle forretningsmæssige aktiviteter, i form af driftsselskabet Cheminova, blev solgt fra året før.

Rella Holding blev likvideret og afnoteret i august 2015, efter at selskabet solgte sit eneste aktiv, en aktiepost i mediekoncernen Aller. Jensen & Møller Invest sagde farvel i februar samme år, mens Nørresundby Bank blev opslugt af Nordjyske Bank.

I 2014 var det OW Bunker, der under voldsomme omstændigheder sank og blev fjernet fra børsen, mens it-selskabet Trifork blev opkøbt af sin egen ledelse og afnoteret.

2013 var et større afskedsår i København, da hele ni selskaber, heriblandt Sparekassen Lolland, Sjælsø Gruppen, Diba Bank og United Plantations Berhad, forlod børsen, mens 2012 bød på hele 12 afnoteringer.

Og flere er tilsyneladende på vej. Så sent som sidste uge indsendte tøjselskabet Stylepit anmodning til fondsbørsen om at komme af børsen, og Mols-Linien sendte samme forespørgsel i december 2015.

Derudover er der selskaber som Nunaminerals, Nordicom og Victor International, der balancerer på kanten af økonomisk bæredygtighed, mens blandt andre Copenhagen Network, Neurosearch og DLH har solgt alle eller næsten alle aktiviteter fra og også har kurs mod børsens udgangsdør.

Antallet af nynoteringer har til gengæld ikke været prangende de seneste år. Scandinavian Tobacco Group bragte lidt nyt blod til med sin notering sidste uge, og i 2015 bød børsen velkommen til NNIT og Sparekassen Sjælland. I 2014 kom ISS til, og føromtalte OW Bunker trådte ind på børsen for en kort bemærkning, mens 2013 bød på tilgang af Fast Ejendom Danmark og Matas. 2012 var et noteringsløst år for Nasdaq Copenhagen.

----------------------------------------------

2016

Tilgang:

Scandinavian Tobacco Group

Afgang:

Auriga, Deltaq

2015

Tilgang:

NNIT, Sparekassen Sjælland

Afgang:

Jensen & Møller Invest, Nørresundby Bank, Rella Holding

2014

Tilgang:

ISS, OW Bunker

Afgang:

OW Bunker, Trifork

2013

Tilgang:

Fast Ejendom Danmark, Matas

Afgang:

Diba Bank, Lastas, Netop Solutions, Sjælsø Gruppen, Spar Faaborg, Spar Lolland, Vestfyns Bank, Vordingborg Bank, UPB

2012

Tilgang:

-

Afgang:

Affitech, Cimber Sterling, Dan-Ejendomme, DK Company, Green Wind Energy, Sparbank, Spar Hvetbo, Thrane & Thrane, Tower Group, Tønder Bank, Vinderup Bank, Aarhus Lokalbank