Så gik den ikke længere på Wall Street

Efter tre dages optur på børsen faldt aktierne tilbage, efter at centralbankens chef havde betegnet udsigterne for økonomien som værre end tidligere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal belægge sine ord rigtigt: Den amerikanske centralbanks chef Ben Bernanke vidnede torsdag for Senates bankkomité om landets økonomiske situation. Og selv om han understregede, at Federal Reserve er parat til at gribe ind i tide til at forhindre en katastrofe, så sagde han også, at det ikke ser for godt ud lige nu. Risikoen for negativ vækst er taget til, forklarede han.

Den åbnede dør til endnu en rentenedsættelse og Bernankes forsikringer om, at væksten vil vende tilbage senere på året, var ikke nok til at forhindre et mindre udsalg på børserne. Aktierne faldt altså torsdag efter tre dage med pæne stigninger først på ugen.

Finansminister Henry Paulsen var også i den varme stol, og han forsikrede om, at selv om væksten vil aftage, så vil det ikke udvikle sig til en egentlig recession med negativ vækst to kvartaler i træk. Det skal blandt andet regeringens skattepakke med ekstra 170 milliarder dollar til de amerikanske forbrugere nok sørge for, mente finansministeren.

Ikke desto mindre – aktierne faldt: Dow Jones sluttede torsdagen 1,4 procent nede. S&P 500 dykkede 1,3 procent, og Nasdaq tog et tab på 1,7 procent.