Så blev aktiestimen brudt

Det danske aktiemarked taber pusten en smule torsdag morgen, hvor den fortsat usikre makroøkonomiske situation, trusler fra Storbritannien om at forlade eurosamarbejdet samt presset omkring forhandlingerne om det amerikanske gældsloft, der skal falde på plads inden udgangen af februar, fylder en del.

C20-indekset falder med 0,4 pct. til 535,78 fra start.

Vindmølleproducenten Vestas tager nok engang fokus i eliteindekset. Aktien har lagt sig helt i bunden fra start med et fald på 3,9 pct. til 37,66 kr. Japanske Mitsubishi Heavy Industries sigter efter at lancere en gearløs havvindmølle med en kapacitet på 7 MW allerede i 2015, og det puster til spekulationer om, at selskabet vil gå på egen hånd i jagten på at skabe vindenergi til havs.

Forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark er ligeledes begge pressede i den tidlige handel, efter at den schweiziske storbank Credit Suisse har sænket anbefalingen af begge selskabers aktier til "underperform" fra tidligere "neutral".

Fredag sænkede amerikanske JPMorgan desuden sin anbefaling af de to forsikringsaktier til "undervægt" fra tidligere "neutral", mens Tryg onsdag måtte finde sig i en sænket anbefaling hos australske Macquarie. Her blev vurderingen skåret til "underperform" fra tidligere "neutral".

Tryg falder med 0,7 pct. til 413,20 kr. fra start, mens Topdanmark falder med 0,2 pct. til 1198 kr.

Medicinalgiganten Novo Nordisk får stadig lidt opmærksomhed, efter at aktien brød niveauet 1000 kr. onsdag. Med den stigende aktiekurs er spekulationerne om et split af aktien også vokset, og analytikere vurderede onsdag over for Ritzau Finans, at splittet kan være nært forestående. Novo falder med 0,1 pct. til 1011 kr. torsdag morgen.

Coloplast stjæler også en smule rampelys, efter at det tyske finanshus Berenberg har løftet sit kursmål for aktien til 275 kr. fra tidligere 250 kr., mens anbefalingen "hold" dog fastholdes.

Berenberg vurderer, at Coloplast er kommet stærkt igennem sit første kvartal af det forskudte regnskabsår 2012/13. Tallene for perioden præsenteres onsdag i næste uge.

- Hjulpet af relativ lav konkurrence sidste år og gavnlig valutamedvind i kvartalet, venter vi, at Coloplast præsenterer nogle imponerende tal for første kvartal 2013, skriver Berenberg i en kommentar.

Banken fastholder, at Coloplast er et meget veldrevet selskab, men at den nuværende kurs er høj, hvilket også afspejles i både kursmål og anbefaling. Coloplast-aktien er den mest stigende aktie i C20-indekset med et løft på 0,3 pct. til 288,50 kr.

TDC kan konstatere, at den amerikanske streamingtjeneste Netflix, der indtog det danske marked sidste år, havde et flot fjerde kvartal. Selskabet leverede et uventet overskud og en bedre omsætning end ventet af både sig selv og analytikerne, og det gav et stort hop i eftermarkedet i USA.

Samtidig fortalte Netflix, at lanceringen på det nordiske marked har været succesfuld indtil nu.

- Vores lancering i de nordiske lande har været meget succesfuld, og det bekræfter vores tro på de store internationale muligheder, vores service rummer, skriver Netflix i regnskabet for fjerde kvartal.

Samtidig har ABG Sundal Collier indledt dækning af TDC med anbefalingen "køb" og et kursmål på 47 kr. TDC ligger uændret i 41,07 kr. i den tidlige handel.

Fodboldklubben Brøndby IF løftes med 5,1 pct. til 12,40 kr., efter at BT skriver, at klubben har sikret lån til lønudgifterne for februar gennem klubbens næstformand, Benny Winther og millionæren Thomas Rasmussen.

Blandt sidepapirerne kan der blive opmærksomhed til Glunz & Jensen samt Intermail, der leverer regnskaber for henholdsvis første halvår og første kvartal torsdag.