S freder VK i strid om aktieoptioner

Regeringen får hjælp fra uventet kant, når det gælder strammere regler for bonusaflønning og aktieoptioner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt har talt for at lægge begrænsninger på bankdirektørers løn, vil partiet ikke støtte et forslag om helt at forbyde aktieoptioner til direktion og bestyrelse i samtlige børsnoterede virksomheder. Det skriver dagbladet Børsen.

Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl krævede ellers i går et sådant forbud, og netop frygten for, at idéen kunne samle flertal uden om regeringen, var hovedårsag til, at økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) i tirsdags aflyste et møde med de syv forligspartier bag Bankpakke 2, hvori strammere bonusregler i forvejen indgår.

Men nu afviser Socialdemokraterne at støtte idéen fra regeringens faste støtteparti:

»Vi mener, at hovedproblemet ligger i den finansielle sektor. Hvordan børsnoterede virksomheder i øvrigt styres, har ikke noget med den diskussion at gøre. Og det har da slet ikke noget med bankpakkerne at gøre. Så måske har Dansk Folkeparti deres egne helt særlige årsager til sådan et forslag, men det er ikke noget, vi kan støtte,« siger Morten Bødskov, finansordfører for Socialdemokraterne.

I erhvervslivet lagde man i går kraftigt afstand til tankerne hos Dansk Folkeparti.