Rygter om Trump-rådgivers farvel sendte renter ned

De amerikanske obligationsrenter fortsatte ned torsdag, efter at tvivlen på præsident Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer fik ny næring på spekulationer om, at en toprådgiver i Det Hvide Hus er ved at stoppe.

Arkivfoto. De amerikanske obligationsrenter fortsatte ned torsdag, efter at tvivlen på præsident Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer fik ny næring på spekulationer om, at en toprådgiver i Det Hvide Hus er ved at stoppe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske obligationsrenter fortsatte ned torsdag, efter at tvivlen på præsident Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer fik ny næring på spekulationer om, at en toprådgiver i Det Hvide Hus er ved at stoppe.

Samtidig gav terrorangrebet i Barcelona investorerne anledning til at favorisere de sikre obligationer frem for mere risikable aktiver.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på 2,18 pct. i New York. Slutniveauet var 5 basispoint lavere end ved handlens afslutning onsdag.

Fredag morgen sætter de asiatiske investorer ind med et rekyl. Den tiårige amerikanske T-bond handles med en rente på 2,20 pct. på markedet i Tokyo. Det er 2 basispoint mindre, end da de danske handlere lukkede bøgerne torsdag eftermiddag.

Der opstod ifølge Bloomberg News rygter om at Gary Cohn, der er direktør for USA's nationale økonomiske råd, vil træde tilbage. Det førte til udsalg på Wall Street og efterspørgsel efter sikkerhed.

Cohn ses som frontfigur i Det Hvide Hus' forsøg på at gennemføre skattereformer, og han er topkandidat til at afløse Janet Yellen som chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Spekulationerne om Cohn fik bekymringerne om præsident Donald Trumps muligheder for at levere de lovede skatteplaner og andre økonomiske forandringer til at blusse op.

En tilbagevisning fra Det Hvide hus kunne ikke berolige investorerne, der i forvejen var rystede over Trumps nedlæggelse af to rådgivningsudvalg onsdag.

»Der er mange usikkerheder. Derfor er markedet ikke vendt tilbage til, hvor det var,« siger rentestrateg Gennadiy Goldberg fra TD Securities i New York til Reuters.

BLANDEDE NØGLETAL

Torsdagens data for industriproduktionen skuffede med en stigning på 0,2 pct. i juli, mod økonomernes estimerede 0,3 pct., og de ledende indikatorers stigningstakt faldt til 0,3 pct. fra 0,6 pct., hvilket var som ventet.

Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for august viste et fald til 18,9 fra 19,5. Økonomerne havde ventet et indeks på 18,0.

Og 232.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge mod de ventede 240.000 nye ledige.

Fredag rundes ugen af med en opgørelse af tillidsindekset fra University of Michigan.