Rygter i ølkrigen kan stamme fra Edinburgh

Flere Scottish & Newcastle-aktionærer frygter, at bryggeriets ledelse forsøger at skabe spin, der skal banke prisen på selskabets aktier op. Kursen vil falde kraftigt, hvis handlen med Carlsberg og Heineken ikke bliver til noget.

På trods af rygter om, at Scottish & Newcastle har indledt partnerskaber med både kapitalfonde og det amerikanske bryggeri Anheuser-Busch, har de skotske aktier ikke rykket sig på børsen i London. Tværtimod faldt aktien onsdag sammen med resten af det britiske aktiemarked, og flere større S&N-aktionærer frygter ifølge Børsen, at rygterne stammer fra bryggeriledelsen selv.

”Der kommer hele tiden nye meldinger om, at der er noget helt afgørende på vej, men der sker ikke rigtigt noget. Jeg har en fornemmelse af, at mange af rygterne kan spores tilbage til Edinburgh,” siger en porteføljemanager i en britisk hedgefond, der efter eget udsagn kun har en relativt lille portion S&N-aktier til Børsen.

”S&N kommer hele tiden med nye initiativer i forsøget på at banke prisen op. Det er på sin vis også fair nok. Men når der ikke er tilstrækkeligt indhold bag ideerne, risikerer de at miste troværdighed,” siger porteføljemanageren.

Carlsberg har stadig en kattelem
Hvis handlen med Carlsberg/Heineken konsortiet forkludres, har analytikere vurderet, at kursen på S&N-aktien kan falde helt ned til 600 pence, som unægtelig er en del lavere end det bud på 780 pence per aktie, konsortiet luftede muligheden for i sidste uge.

Analytiker Matthew Webb fra Cazenove-finanshuset i London, opfordrer dog aktionærerne til at slå koldt vand i blodet. Der er kun en lille risiko for, at handlen ikke bliver til noget, siger han ifølge Børsen. Han understreger også, at den deadline for et reelt bud, som de britiske børsmyndigheder har fastsat til mandag kl. 12, ikke skal tages for bogstaveligt.

Carlsberg kan nemlig til enhver tid byde på S&Ns andel af BBH, og konsortiet kan desuden skabe en kattelem for sig selv, hvis de på mandag meddeler, at de ikke vil byde i de næste seks måneder med mindre en enig bestyrelse i S&N vil anbefale et bud.

LÆS MERE