Rygte i TV-serie sender kinesisk aktie mod nye højder

Et rygte i en TV-serie fik en kinesisk aktie til at storme frem i sådan en grad, at fondsbørsen efter tre dage lukkede for handlen med aktien.

Et rygte i en tv-serie fik en kinesisk aktie til at storme frem i sådan en grad, at fondsbørsen efter tre dage lukkede for handlen med aktien. (REUTERS/Aly Song/File Photo) Fold sammen
Læs mere
Foto: ALY SONG

I det fiktive tv-drama "Ode to Joy" sagde en af de kendte karakterer, at han ville købe selskabet Redstar. Det tog investorerne meget bogstaveligt, da de efterfølgende sendte det kinesiske kemiselskab Guizhou Redstar op med de maksimalt tilladte 10 pct. tre dage i streg.

Det skriver TV2 med henvisning til South China Morning Post.

Og rygtet behøver ikke indeholde meget sandhed, før investorerne reagerer på det, siger en handler til South China Morning Post.

»Investorerne er ligeglade med om rygterne om sådant et opkøb er sande. De ser det bare som en mulighed for at jagte en voldsom stigning i aktien,« siger Ivan Li, der er aktiehandler i Everbright Securities, til avisen.

Efter tre dage på himmelflugt lukkede fondsbørsen for handlen med aktien, der før rygtet i tv-serien var faldet syv handelsdage i streg.

De markante stigninger fik også selskabet, der sidste år havde et underskud på 190 mio. yuan, til at udsende en meddelelse, hvor ledelsen tydeligt afviste, at et muligt opkøb var undervejs.