Russisk ølproduktion i historisk fald

Den russiske - og for Carlsberg så indbringende - ølproduktion faldt i 2008 for første gang siden 1996.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
De sidste mange år er ølproduktionen i Rusland gået én vej. Støt opad. Men i 2008 vendte den positive statistik for første gang siden 1996. Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg faldt ølproduktionen i Rusland sidste år med 0,6 procent til 10,1 milliarder liter.

"Ringere købekraft som en følge af den økonomiske krise har været medvirkende til faldet," forklarer den russiske bryggeriforening, der står bag de nye tal.

Den kolde sommer havde dog også en uheldig indvirkning på ølsalget på det russiske marked, der i gennem de sidste par år er blevet udråbt til guldkalv af verdens største bryggerier, der alle har kastet sig over det russiske marked.

For Carlsberg har det russiske eventyr hidtil haft en lykkelig udgang, og især efter at bryggeriet med købet af Scottish & Newcastle overtig hele den russiske vækstmaskine BBH, der i dag menes at tegne godt 60 procent af det danske bryggeris indtjening.

De seneste udmeldinger fra Carlsberg lyder dog på at væksten i det russiske salg er bremset en anelse. Værre står det til for konkurrenten SABMiller, der for nylig meldte om et fald på 22 procent i deres russiske salg.

Carlsberg-aktien falder i dag med 2,5 procent.