Rusland og Opec-lande overvejer at øge olieproduktionen

Rusland og andre store olieproducenter skal mødes næste måned og diskutere, om landene vil løsne på en aftale, der har begrænset olieproduktionen og understøttet råoliepriser. Det vil kunne lette prispresset i de kommende uger.

Rusland og andre store olieproducenter skal mødes næste måned og diskutere, om landene vil løsne på en aftale, der har begrænset olieproduktionen og understøttet råoliepriser. Det vil kunne lette prispresset i de kommende uger. Fold sammen
Læs mere
Foto: OZAN KOSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

Ruslands olieminister, Alexander Novak, har udtalt, at han sammen med Saudi-Arabien og andre Opec-medlemmer vil diskutere muligheden for gradvist at øge olieproduktionen igen.

Det er det første skridt mod at løsne en aftale, der blev indgået for to år siden, i kølvandet af at oliepriserne var faldet fra over 100 dollar per tønde til omkring 25 dollar.

Mens Opec tidligere har været i stand til at påvirke oliepriserne ved at skrue op eller ned for produktionen, blev det for nogle år siden nødvendigt for organisationen at indgå en større koordinering med lande uden for Opec.

Det førte til en stødt stigning i oliepriserne. Samtidig har det pustet til frygten for, at tårnhøje priser kan dræne efterspørgslen og i sidste ende sænke priserne igen.

Udsigten til en mulig ændring af aftalen har allerede medført et mindre fald i oliepriserne.