RTX/CEO: Vi er færdige med nedskæringer - fokus på vækst

Afskedigelserne og omstruktureringen af organisationen i den nordjyske elektronikkoncern RTX Telecom er afsluttet.

Dermed er første del af den turn-around, selskabet er i fuld gang med overstået. Nu handler det om vækst, understreger administrerende direktør Tage Rasmussen.

- Generelt er vi færdige med at skære ned. Vi har nu gennemført de defensive tiltag, og nu handler det om at sikre den fremtidige vækst, sagde Tage Rasmussen på et presse- og analytikermøde torsdag. Mødet fandt sted i forlængelse af koncernens årsregnskab, der blev offentliggjort onsdag eftermiddag.

RTX har i de senere år kæmpet med driftsunderskud, og derfor er virksomheden i gang med en større omlægning af aktiviteterne. Blandt andet skruer RTX Telecom kraftigt ned for egne brands.

- Man kan se af tallene, at vi næsten ingenting har tilbage af egne brands, hvorimod vi satser mere på OMD-produkter, sagde Tage Rasmussen.

Grunden til, at selskabet går over til at levere teknologiske løsninger til andre brands uden for koncernen, er blandt andet, at selskabet har haft store problemer med lanceringen af egne brands til for eksempel Skype-telefoni.

- Vi vil ikke afvise, at vi igen vil lave vores egen skype-telefon, men det bliver ikke for vores egne penge. Der skal ske noget helt anderledes med Skype-telefonien, før vi overvejer at gå ind i det igen, understregede RTX-direktøren.