Royal Unibrew trodser rødt aktiemarked

Mens de tunge drenge i C20 igen falder onsdag trækker Royal Unibrew fra uden for indekset. Et stærkt regnskab har vundet handlernes gunst, mens Matas' første kvartalsregnskab ikke er gået som smurt i creme.

Foto: Sigrid Nygaard. Unibrew
Læs mere
Fold sammen

Samlet falder det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,3 pct. til indeks 601,27. Det er første gang siden sidste i juni, at indekset er dykket tre dage i streg.

Vestas ligger i toppen af indekset med en stigning på 3,5 pct. til 102,9 kr. efter tirsdag at være faldet 7,9 pct. Selskabet er onsdag vendt tilbage i Europe Stoxx 600-indekset og Bank of America har genoptaget dækning af aktien med anbefalingen "køb" og kursmålet 150 kr.

Uden for de store aktiers klub stiger Royal Unibrew med 6,1 pct. til 626,00 kr. efter et regnskab for andet kvartal, der var bedre end ventet. Med en omsætning på 1042 mio. kr., overgik bryggeriet median-estimatet på 979 mio. kr. indsamlet blandt 6 analytikere af SME Direkt for Ritzau Finans. Sidste år landede omsætningen på 980 mio. kr.

Driftsoverskuddet (EBIT) landede på 164 mio. kr., mens analytikerne på denne post ventede et resultat på 157 mio. kr., lidt lavere end EBIT-resultatet fra andet kvartal i 2012, der landede på 160 mio. kr. Specielt Nordøsteuropa udgjorde en positiv overraskelse på EBIT-niveau.

- Det er et godt regnskab specielt, når man kigger på salgssiden, hvor der i ikke mindst Baltikum er flot fremgang, noterede Royal Unibrew-analytiker hos Sydbank Morten Imsgard sig og vurderede, at Unibrew har en "rigtig god brand portefølje, som forbrugerne vil have selv i vanskelige perioder".

Også den dansk-britiske sikkerhedsgigant G4S har en god dag på børsen efter et regnskab, der var sprængfyldt med nyheder og tiltag fra den ellers meget stabile forretning. Det sender aktien op med 2,2 pct. til 21,80 kr.

Den nye administrerende direktør Ashley Almanza har haft travlt og introducerede markedet for planer om en kapitaludvidelse på godt 10 pct. af den eksisterende aktiekapital, frasalg for 250 mio. pund, en ny finansdirektør og et udbytte.

Kvartalet i sig selv var ingen større fejring med en omsætning på 3648 mio. pund mod ventet 3808 mio. pund ifølge SME Direkt og et driftsresultat på 201 mio. pund mod ventet 212 mio. pund. Den nytiltrådte direktør lover da også vækst, blandt andet via de likvider, frasalgene har indbragt.

- Markederne i Asien, Afrika, Latinamerika og Nordamerika vokser alle, og vores forretning i Storbritannien har bestemt også potentialet. Men jeg forventer, at særligt de nye markeder i Asien, Afrika og Latinamerika alle giver investeringsmuligheder. Brasilien er også et meget attraktivt marked, men vi har så god en position på mange markeder, at vi ikke er afhængige af et, sagde Ashley Almanza, administrerende direktør hos G4S, til Ritzau Finans i forbindelse med en pressekonference efter onsdag morgens regnskab for første halvår.

Matas bliver til gengæld sendt ned onsdag efter sit første regnskab på børsen. Børsnoteringen har kostet mange penge, og det skinner igennem resultaterne.

Noteringen kostede 28,1 mio. kr., som medvirker til at trække periodens overskud efter skat ned på 42,6 mio. kr. sammenlignet med et overskud i samme periode året før på 59,8 mio. kr.

Det fremgik af onsdagens regnskab for første kvartal af kædens skæve 2013/14-regnskabår, og hvor det noteres, at fraregnet omkostninger til børsnoteringen og amortisering af varemærker ville resultat efter skat have været på 81,7 mio. kr. i forhold til 78,1 mio. kr. i 1. kvartal 2012/13.

Omsætningen steg til 803 mio. kr. fra 774,7 mio. kr., og det svarer ifølge regnskab til en vækst på 3,7 pct. eller en "like-for-like" salgsvækst på 2,5 pct.

Aktien falder 1,1 pct. til 133,50 kr.