Royal Unibrew nedjusterer og udskifter ledelsen

Bryggeriet Royal Unibrew nedjusterer forventningerne til årets resultat med 40 millioner kroner. Samtidig fratræder administrerende direktør Poul Møller med øjeblikkelig virkning.

Administrerende direktør i Royal Unibrew, Poul Møller, fratræder med øjeblikkelig virkning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bryggeriet Royal Unibrew nedjusterer forventningerne til årets resultat og foretager samtidig en omfattende ændring af selskabets topledelse.

Poul Møller, administrerende direktør, fratræder med øjeblikkelig virkning sin stilling og erstattes af Henrik Brandt, der kommer fra en stilling som direktør for medicokoncernen Unomedical. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse, der ikke giver nogen forklaring på ledelsesudskiftningen.

53-årige Brandt har tidligere været koncerndirektør i Skandinavisk Tobakskompagni og koncernchef for Sophus Berendsen, og siden 1998 desuden medlem af bestyrelsen for Royal Unibrew.

Bryggeriet, der gennem lænmgere tid har været hårdt ramt af stigende råvarepriser og en sivende indtjening, nedjusterer samtidig forventningerne til 2008. Nu ventes et resultat før skat og særlige poster på 180 - 200 millioner kroner mod tidligere udmeldt 220 - 260 millioner kroner.

Hvad angår ledelsesudskiftningen vil ø0konomidirektør Ulrik Sørensenvære konstitueret som administrerende direktør indtil Henrik Brandts tiltræden, der bliver 1. november 2008.

Meddelelsen om bryggeriets nedjustering og rokering i ledelsen kommer umiddelbart efter det islandske investeringselskasb Stodir, der ejer 25 procent af aktierne i bryggeriet, har søgt om betalingsstandsning ved retten i Reykjavik.