Royal Unibrew fyrer 200

Det danske bryggeri Roayl Unibrew, der står bag ølmærker som Faxe, Ceres og Royal, er fortsat hårdt presset og må nu fyre 100 danske medarbejdere samt 100 polske som led i en større omkostningsreduktion.

Royal Unibrew, der står bag ølmærker som Faxe, Royal og Ceres, og gennem længere tid har været presset af vigende salg må nu tage skrappe midler i brug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et hårdt presset bryggeri, der i dag fremlægger regnskab. Royal Unibrew, der står bag ølmærker som Faxe, Royal og Ceres, og gennem længere tid har været presset af vigende salg, må nu tage skrappe midler i brug.

Bryggeriet skriver i årsregnskabet, der netop er offentliggjort, at man som led i en større effektiviseringsplan ser sig nødsaget til at fyre 100 danske fuldtidsansatte fra forskellige stabe og administration, samt 100 polske medarbejdere.

Royal Unibrew må i dag offentliggøre et dundrende underskud på knap 500 millioner kroner, efter et rædselsduldt 2008 og massive nedskrivninger i bryggeriets polske aktiviteter.

Den nytiltrådte koncernchef Henrik Brandt, har således nok at se til. Han overtog roret i slutningen af 2008, efter at administrerende direktør gennem en årrække, Poul Møller,, ikke kunne levere de ønskede resultater og blev afskediget.

Brandt og den øvrige ledelse skriver da også i regnskabet, at man nu har skrottet den hidtidige strategiplan Double Up og i stedet vil arbejde med nogle strategiske "hovedprioriteter", hvori altså afskedigelserne indgår.