Royal Unibrew fik bedre resultat end ventet

Det lysner en anelse forude for det kriseramte bryggeri Royal Unibrew, der klarede første kvartal bedre end ventet. Samtidig går det fremad i arbejdet med at forbedre bryggeriets cash flow, lyder det fra direktør Henrik Brandt.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kriseramte bryggeri Royal Unibrew fik et bedre resultat af den primære drift end ventet i første kvartal af 2009, hvor man havde et underskud på 28 mio. kr. mod et minus på 35 mio. kr. i samme periode året forinden.

"I forbindelse med offentliggørelsen af vores årsregnskabsmeddelelse fastlagde vi fire hovedprioriteter for 2009 - nemlig en tilpasning af aktiviteterne i Polen, færdiggørelse af ændringerne af det danske produktions- og distributionssystem samt gennemførelse af en større struktur- organisationstilpasning, etablering af en fælles operativ ledelse i Baltikum samt en forbedring af koncernens cash flow," siger administrerende direktør Henrik Brandt i en udtalelse i regnskabet og fortsætter:

"Vi er godt i gang med en række af disse aktiviteter og arbejder målrettet på at skabe yderligere forbedringer."

Kvartalsregnskabet viser en faldende omsætning, men lykkeligvis for det pressede bryggeri, så er også underskuddet faldende.

Det ventes at blive billedet for hele året, idet Royal Unibrew ser en faldende omsætning i forhold til 2008, men et forbedret driftsresultat før særlige poster.

Royal Unibrew havde et sandt rædselsår i 2008 efter at dårligt sommevejr på hovedmarkedet Italien, samt stigende råvarepriser og en sivende indtjening udhulede bundlinjen i det Faxe-baserede bryggeri. Men nu ser det altså ud til at lysne en smule i horisonten for bryggeriet.

Koncernresultatet i første kvartal landede på minus 34,6 mio. kr. mod et minus på 68,3 mio. kr. året før, mens driftsresultatet landede på 44,4 mio. kr. i underskud, mod et minus på 67,7 mio. kr. i samme periode sidste år.

Nettoomsætningen beløb sig til 767,6 mio. kr. mod 838,3 mio. kr. i samme periode sidste år.