Royal Unibrew får smæk efter islandsk krise

10 procent af børsværdien er forsvundet på to dage efter økonomiske kvaler i FL Group.

Problemerne for bryggeriet Royal Unibrews islandske storaktionær slår hårdt igennem i Danmark. Bryggeriets aktionærer har således været nødt til at vinke farvel til 10 procent af børsværdien på to dage i takt med, at FL Groups økonomiske kvaler er kommet op til overfladen, skriver borsen.dk.

Det skyldes ikke mindst, at aktiemarkedet nu forventer, at FL Group bliver nødt til at sælge sine 25,6 procent i det danske bryggeri for at klare skærene.

»Grundlæggende handler aktiekurser om udbud og efterspørgsel. Og forventningen er helt klart, at udbuddet af aktier bliver øget i de kommende dage. Derfor har ingen travlt med at købe op,« siger Jyske Banks bryggerianalytiker Jens Houe Thomsen til netavisen.

FL Group har siden begyndelsen af 2006 bygget sin aktiepost i Royal Unibrew op til at være den største aktionær. Men islændingenes forsøg på at få indflydelse for pengene har været en fiasko. Ikke mindst fordi bryggeriledelsen har afvist presset, godt hjulpet af en stemmebegrænsning på 10 procent for alle aktionærer.

Med den faldende aktiekurs i Royal Unibrew står FL Group til at lide milliontab på de forventede salgsplaner. Aktieposten blev så sendt som efter tredje kvartal i år bogført til omkring 1 mia. kr. I dag er børsværdien nede på 800 mio.

På den islandske fondsbørs er FL Group i dag faldet 18 procent efter gårsdagens redningsplan, der betyder, at Baugur Gruppen skyder ejendomme ind i det børsnoterede selskab. Som omtalt i går morges måtte topchefen Hannes Smaráson i går forlade FL Group efter problemerne.

RB-Børsen