Rovsing: Vigtig USA-godkendelse om 1-2 år - formand

 

Om et til to år venter Rovsing, at dets amerikanske datterselskab har alle nødvendige godkendelser på plads til at kunne levere til USA's forsvars klassificerede programmer.

 

- Vi venter, at vi om et til to år vil være godkendt hertil. Der stilles krav, før vi kan handle med det amerikanske forsvar. Det er derfor, vi har fået en amerikansk bestyrelsesformand og amerikansk direktør i vores amerikanske selskab, men det er blot en lille del af det. Vi skal også opfylde krav til sikkerhed og meget andet, siger bestyrelsesformand og medstifter af Rovsing, Søren A. Rasmussen, i et interview med RB-Børsen.

 

Rovsing har allerede kontrakter med USA's forsvarsindustri, men de stammer fra de såkaldte industrisamarbejdsaftaler, hvor USA har forpligtet sig til at købe danske forsvarsrelaterede produkter i forbindelse med Danmarks køb af amerikansk forsvarsmateriel.

 

- Industrisamarbejdsaftaler kan også give store ordrer i sig selv, bemærker Søren A. Rasmussen.

 

Det store ryk i USA, venter han dog først, når Rovsings datterselskabet har fået godkendelsen, og herefter vil der gå endnu et stykke tid før selskabet har fået fodfæste på markedet.

 

- Om fire-fem år venter vi, at ordrene ruller jævnligt ind i USA. Det er der, hvor de store perspektiver ligger, men det tager tid at løbe markedet igang, siger Søren A. Rasmussen.

 

Rovsing er et højteknologisk selskab, der hidtil har udviklet software til rumfart. Selskabet beskæftiger sig ud over selve udviklingen med verificering og validation af software, samt test af komplekse elektroniske systemer. Det betyder, at det blandt andet kan sikre, at andres software ikke slår fra i kritiske situationer, hvilket er vigtigt i materiel til forsvaret. Meget indeholder i dag højteknologisk elektronik, og Rovsing ser derfor forsvaret som et betydeligt vækstområde.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )