Rovsing leverer skuffende resultat - arbejder med spareplan

Rovsing har fremlagt et "utilfredsstillende" regnskab for første kvartal, hvor driftsresultatet, EBITDA, skrumpede til et underskud på 2,2 mio. kr.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det har fået selskabet til at føje spareinitiativer til udarbejdelsen af en ny strategi, som fremlægges inden udgangen af 2017, men disse vil dog blive gennemført løbende.

Det fremgår af Rovsings regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18, der er aflagt fredag morgen.

»I lyset af det skuffende resultat for første kvartal har ledelsen allerede indledt en omfattende gennemgang af alle hovedfaktorer, der påvirker Rovsings rentabilitet, og flere omkostningsbesparelser er allerede gennemført.«

»Arbejdet med at optimere profitabiliteten vil blive tilføjet til igangværende arbejde med en opdateret strategi for Rovsings fremtidige udvikling.«

»Mens den opdaterede strategi forventes offentliggjort inden udgangen af 2017, vil omkostningsbesparende foranstaltninger blive iværksat og træde i kraft hurtigst muligt,« oplyser Rovsing i regnskabet.

Rovsing, der lever af at sælge løsninger til brug i rumfartsindustrien, havde i første kvartal en omsætning på 4 mio. kr. mod et resultat på 9 mio. kr. samme kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBITDA) skrumpede til et underskud på 2,2 mio. kr. fra tidligere 0,2 mio. kr.

Selv om selskabet havde ventet en nedgang i omsætningen, var den noget større end ventet, og det skyldes forsinkelser og revurdering af mængden af arbejde, det kræves for at gennemføre et par større igangværende kontrakter.

»Mens den totale omsætning, som generes ved disse kontrakter, over tiden forbliver den samme, betyder ændringen i gennemførelsesforhold, at en mindre del af den totale omsætning fra disse kontrakter var bogført i første kvartal af regnskabsåret, mens en tilsvarende højere del af omsætning vil blive bogført i de efterfølgende kvartaler,« skriver Rovsing.

Trods et skuffende resultat fastholder Rovsing sine finansielle forventninger til det forskudte regnskabsår om en omsætning på 32-36 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 0-2 mio. kr.