Rovsing: Jeg har prøvet det før - dir

 

En højteknologisk virksomhed med planer om at erobre helt nye markeder. En sådan er Rovsing, og en sådan var Thrane & Thrane for nogle år siden.

 

- Jeg har prøvet det hele en gang før, siger administrerende direktør hos Rovsing, Henrik Lunde, i et interview med RB-Børsen.

 

Han har haft et par måneder til at sætte sig ind i Rovsing, da han tiltrådte i stillingen i maj efter at have forladt den øverste direktionspost hos Thrane & Thrane i marts. Rovsing har bygget sin forretning op på teknologi til rumfart, og da Thrane & Thrane beskæftiger sig med satellitkommunikation, skulle man tro, at Henrik Lunde kan trække på sit netværk i sin nye stilling, men sådan hænger det ikke sammen.

 

- Det er to helt forskellige verdener. Thrane & Thrane arbejder på Jorden, mens det her er ude i rummet. Teknologisk er de to virksomheder dog ens, og styreværktøjerne er også meget ens. Desuden ligner de hinanden kulturelt med mange ingeniører i medarbejderstaben, siger Henrik Lunde.

 

Han kom til Rovsing et halvt år efter børsnoteringen, og i forbindelse med den blev selskabets strategi for den kommende årrække lagt fast. Det irriterer dog ikke den nye direktør, at han ikke selv har været med til at lægge de lange linier.

 

- Jeg vidste, hvad strategien var, og hvilken vej, vi skulle, da jeg sagde ja til stillingen. Og jeg tror ikke, jeg får nej til gode ideer, siger Henrik Lunde.

 

Rovsing har lagt en vækststrategi, hvor der skal satses på de to nye forretningsområder, automobil- og forsvarsindustrien. Desuden skal selskabets gamle forretningsområde, Rumfart, videreudvikles. Selskabet har specialiseret sig i sikring af software, så det ikke slår fra i kritiske situationer, og her er synergier at hente mellem de tre forretningsområder.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )