Rovsing-formand: Strategien fungerer

Godt et halvt år efter, at Rovsing gik på børsen, lever selskabet op til sine løfter over for investorerne.

Det oplyser bestyrelsesformand hos Rovsing, Søren A. Rasmussen, i et interview med RB-Børsen.

- Alt det, vi har sagt ved børsnoteringen, arbejder vi på. Det viser sig nu, hvor vi graver os ind i det, at vores strategi holder vand. Alle analyser holder endnu, så det bekræfter både timing og udvikling, siger Søren A. Rasmussen.

Med børsnoteringen hentede Rovsing 26 mio. kr., som primært skal bruges til selskabets satsning på to nye markeder, automobil- og forsvarsindustrien. Rovsing har i mange år arbejdet med teknologi til rumfart, men vurderer, at meget kan genbruges i biler og forsvarsmateriel.

- Den store udfordring bliver at penetrere de to nye markeder. Det er der, væksten ligger. Vi har ikke de voldsomme teknologiske udfordringer, så der er tale om en salgs- og markedsføringsopgave, forklarer Søren A. Rasmussen om de forestående arbejdsopgaver.

Han anfører, at begge de nye markeder er mange gange større end markedet for Rumfart, og derfor er der for Rovsing tale om en klar vækststrategi. Samtidig vurderer formanden, at Rovsing har valgt den helt rette timing.

- Der er vækst på vores markeder, og der er tale om store markeder. Automobilindustrien og forsvarsindustrien er kæmpe markeder med uendelige vækstmuligheder, konstaterer Søren A. Rasmussen.

- Vi har tidligere set udviklingen i rumfartsindustrien. Satellitterne bliver fyldt med mere og mere komplekst software, og det er den udvikling, som vi nu ser i automobilindustrien, hvor der sidder 70 til 100 indlejrede computersystemer i hver ny bil. Det samme sker i forsvarsindustrien eksempelvis med intelligente missiler og kørertøjer, der er fyldt med elektronik, forklarer Søren A. Rasmussen.

Rovsing har delt sit virke op på tre forretningsområder, software-udvikling, uafhængig kvalifikation af software samt software til test. Den primære funktion for selskabets software er at sørge for, at der ikke sker it-nedbrud i kritiske situationer.

(RB-Børsen)