Roskilde-erstatning går ikke til aktionærer

Roskilde Banks tidligere aktionærer risikerer at stå tilbage med intet andet end en lang næse, selv hvis Niels Valentin Hansen og bestyrelsen bliver dømt til at betale erstatning for de tab deres dårlige ledelse påførte banken.

Foto: Arkivfoto: Liselotte Sabroe. Tidligere direktør Niels Valentin Hansen får af en advokatundersøgelse pålagt hovedansvaret for nedturen i Roskilde Bank.
Læs mere
Fold sammen

En eventuel erstatning vil nemlig tilfalde den nye ejer af banken - staten - og ikke de aktionærer, der har tabt hele deres investering på de nu værdiløse aktier, skriver Børsen.

»På den ene side er det fint, at der bliver ryddet op i sektoren og draget nogle konklusioner. Men det hjælper ikke Roskilde Banks kunder, der har købt bankens egne aktier eller er blevet rådgivet dårligt. De er nødt til at søge erstatning via pengeinstitutankenævnet eller domstolene, og der er denne rapport ikke nogen stor hjælp,« siger Carsten Holdum, cheføkonom i Forbrugerrådet.

Advokatrapporten om forløbet i Roskilde Bank - der blev offentliggjort onsdag - konkluderer klart, at tidligere direktør Niels Valentin Hansen, bestyrelsen og revisorselskabet Ernst og Young ikke har levet op til deres forpligtelser og derfor med stor sandsynlighed kan afkræves erstatning.

Læs meget mere om oprydningen efter Roskilde Bank på Business.dk.