Rolig børsåbning forude

Det tegner til at blive en stille morgen for de danske aktier, når markedet åbner klokken 09.00, efter at det toneangivende C20 Cap-indeks tirsdag steg 0,7 pct. til 588,59.

Foto: JUSTIN SULLIVAN. Et stærkt regnskab fra teknologigiganten Apple, har sendt teknologibørsen Nasdaq op med 0,5 pct. i formarkedet.
Læs mere
Fold sammen

I Asien ligger flere af børserne i minus efter en række skuffende nøgletal, mens amerikanske futures onsdag morgen ligger i plus oven på et stærkt regnskab fra teknologigiganten Apple, der har sendt teknologibørsen Nasdaq op med 0,5 pct. i formarkedet.

I Storbritannien ser FTSE-indekset dog ud til at falde marginalt med knap 0,1 pct., når markedet åbner.

Et par af C20-bankerne kan kaste lidt opmærksomhed af sig. Nordea vil ifølge Berlingske ind på det kolossale kinesiske aktiemarked, hvor direktøren for bankens kapitalforvaltning forudser en liberalisering.

Danske Bank kan til gengæld prale af at være langt foran konkurrenterne på det nye marked for mobile betalinger. 300.000 har downloadet bankens betalings-app, Mobilepay, og størstedelen af brugerne er kunder i andre banker end Danske Bank, skriver Jyllands-Posten.

Nordea-aktien lukkede tirsdag 0,8 pct. højere i 71,75 kr., mens Danske Bank-aktien sluttede med at koste 105 kr. efter en stigning på 1,5 pct.

Også Vestas-aktien kan igen blive interessant at følge. Aktien er oppe med 223 pct. år til dato og endte tirsdagen i 102,9 kr., efter at den for første gang siden oktober 2011 rundede de 100 kr. mandag. Vestas-investorer har kunnet se aktiekursen bevæge sig frem de seneste fem handelsdage.

Deutsche Bank finder det ikke længere interessant at dække Novozymes. Banken stopper sin dækning af Novozymes-aktien med anbefalingen "hold".

Uden for C20 kan der komme fokus på Auriga, da selskabets schweiziske konkurrent på sprøjtemiddelmarkedet, Syngenta inden børsåbning har offentliggjort halvårsregnskab. Syngenta endte med et overskud i halvåret på 1,41 mia. dollar, hvilket var en anelse ringere end de 1,49 mia. dollar ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News.

Inden for sprøjtegift havde selskabet et stærkt første kvartal, mens omsætningen inden for selektive herbicider faldt en smule i andet kvartal på grund af "ufavorable vejrforhold" på den nordlige halvkugle.

Auriga-aktien steg tirsdag 0,6 pct. til 168 kr.

Senere onsdag kommer Össur med regnskab for andet kvartal. De seneste forventninger til 2013 er en organisk omsætningsvækst i den lave ende af intervallet 2-4 pct. EBITDA-marginen ventes at lande i den lave ende af intervallet 18-19 pct. af omsætningen, og dertil kommer effekter af opkøbet i maj af TeamOlmed i Sverige. Regnskabet ventes offentliggjort omkring klokken 16.00.

På nøgletalsfronten kommer der i løbet af formiddagen PMI-tal fra Tyskland og eurozonen, mens tal for salget af nye boliger i USA om eftermiddagen muligvis kan kaste kursreaktioner af sig.