Røde europæiske markeder på rolig dag

Med ganske få undtagelser gik de europæiske aktier - modsat Danmark - forsigtigt tilbage i mandagens handel, hvor usikkerheden omkring Grækenlands økonomiske fremtid atter viste sit ansigt.

På trods af usikkerheden om, hvorvidt Grækenland kan forblive en del af eurozonen, er der fortsat underliggende momentum til aktiemarkederne, blandt andet som følge af rekordlave statsrenter mange steder, der ikke tilbyder nævneværdige afkast til investorerne.

»Grækenland er fortsat det, som folk frygter mest. Jeg ville se på ethvert kursfald som midlertidigt. Man kan bekymre sig alt det, man gerne vil, om markedsniveauerne, men momentum er der stadig,« siger Teis Knuthsen, der er investeringsdirektør hos Saxo Bank, til Bloomberg News.

De hidtil resultatløse gældsforhandlinger kastede mandag endnu en lussing til flere af de børsnoterede græske banker af sig, og det græske ASE-indeks faldt med 3,8 pct.

På positivsiden løftedes norske Subsea 7 med 8,0 pct. til 75,25 norske kr., efter at selskabet hentede en offshore-kontrakt i Australien fra Woodside Energy. Samtidig løftede det amerikanske finanshus Morgan Stanley sin anbefaling af Subsea 7 til "overvægt" fra tidligere "undervægt".

Bryggerikæmpen Sabmiller var desuden også i positivt terræn, efter at den britiske avis Daily Mail søndag leverede en historie om, at et stort konsortium skulle være på vej med et bud på bryggeriet på hele 75 mia. pund (754,3 mia. kr.).

En del af konsortiet skulle ifølge Daily Mail være verdens største bryggeri, AB InBev, som flere gange tidligere har været rygtet i fusionsplaner med Sabmiller.

Aktien steg med 1,9 pct. til 3523,50 pence på børsen i London og var med i toppen af FTSE 100-indekset, der som helhed faldt med 0,3 pct.

I Frankrig dykkede CAC 40-indekset med 0,1 pct., mens det tyske DAX-indeks faldt med 0,4 pct. Stoxx 600-indekset faldt med 0,1 pct.