Rød start på uge 3 i USA

De amerikanske aktier er som ventet startet uge 3 klædt i rødt efter stigninger både torsdag og fredag i sidste uge.

Dow Jones-indekset danser omkring nulpunktet fra start, mens S&P 500-indekset dykker med 0,1 pct., og Nasdaq falder med 0,2 pct.

Sidstnævnte er negativt påvirket af den blytunge Apple-aktie, der falder efter nedslående nyheder om iPhone 5-salget. Ifølge Wall Street Journal har Applenemlig skåret i sine ordrer på komponenter til iPhone 5 på grund af lavere end ventet efterspørgsel på selskabets seneste skud på stammen af smartphones.

Det indikerer et lavere salg af iPhone 5, end markedet tidligere havde regnet med, og det presser aktien. Apple falder med 3,1 pct. - eller 16,1 dollar - til504,33 dollar fra start.

Den schweiziske storbank UBS kalder Apples nedskæring i ordrerne for gammelt nyt, skriver Bloomberg News, men det forhindrer ikke investorerne i at sendeaktien ned i den tidlige handel.

Transportselskabet United Parcel Service (UPS) dropper formentlig sit store indtog i Europa gennem opkøbet af hollandske TNT Express. EU's konkurrencemyndigheder stiller sig angiveligt på bagbenene over for transaktionen, og det har presset UPS til at genoverveje købstilbuddet på 9,50 euro per aktie, skriver Bloomberg News.

I Europa falder TNT Express og PostNL, der ejer 30 pct. af TNT Express, begge voldsomt mandag eftermiddag, men i den tidlige amerikanske handel stigerUPS-aktien med 1,8 pct. til 79,31 dollar.

Facebook har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra tidligere "hold" hos Deutsche Bank, mens kursmålet løftes til 40 dollar fra tidligere 24 dollar, skriver Bloomberg News.

Dermed er kursmålet over noteringskursen på 38 dollar, som markedet ellers har set ud til at vurdere som alt for høj siden børsdebuten sidste år. Deutsche Bank vurderer, at der er mere omsætningsmomentum i Facebook end noget andet selskab, der dækkes af bankens internet-hold, skriver Bloomberg News.

Desuden påpeges det, at Facebooks indtil nu hemmelighedsfulde event tirsdag kan indeholde spændende nyheder. Indtil nu har Facebook blot inviteret på besøg med ordene "kom og se, hvad vi bygger."

Aktien stiger med 0,9 pct. til 32 dollar i den tidlige handel.