Rodet åbning i C20-indekset

C20-indekset åbnede 0,2 pct. højere trods den svagt negative stemning på de store europæiske børser. Morgenstunden bød på moderate og uensartede kursudsving i C20-regi med Vestas som førerhund.

Vestas stjal mandag morgen opmærksomheden i den indledende handel, efter at vindmølleproducenten annoncerede en amerikansk gigantordre. C20-indekset åbnede 0,2 pct. højere i 484,41, trods den svagt negative stemning på de store europæiske fondsbørser. Morgenstunden bød på moderate og uensartede kursudsving i C20-regi.

Vestas åbnede 0,7 pct. højere i kurs 366,5. Vestas skal levere 182 stk. V82-1,65 MW vindmøller til selskabet BP Alternative Energy North America. Ordren omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne, og levering af de 182 møller påbegyndes i 3. kvartal 2008.

A.P. Møller - Mærsk åbnede 0,5 pct. lavere i kurs 66.200. Halvårsregnskabet for A.P. Møller-Mærsk-koncernen kan gå hen og blive en trist oplevelse, skriver Dagbladet Børsen.

"Min vurdering er, at vi nok kan blive lidt negativt overrasket af resultatet på grund af sammensætningen med større ekstraordinære indtægter og lidt lavere underliggende drift," siger Stephen Rammer, analytiker i Alm. Brand Bank til Børsen.

Carlsbergs B-aktie åbnede 0,2 pct. lavere i kurs 666 efter fredagens kursfremgang på 25,8 pct. Bryggeriet fik mandag morgen godt nyt fra finanshuset UBS, som hævede sin anbefaling til "neutral" fra "reducer" og hævede kursmålet markant til 680 kr. fra 490 kr.

Royal Unibrew, som steg 0,3 pct. til kurs 771, køber aktiemajoriteten i bryggeriet St. Vincent Brewery for 51 mio. kr. Købet betyder, at Royal Unibrew venter en lavere indtjening i 2007, mens omsætningen ventes at ligge på niveau med 2006.

Blandt sidepapirerne er fokus rettet mod Auriga Industries, som har fundet en køber til datterselskabet Skamol, hvilket giver Auriga Industries en nettogevinst på 80 mio. kr. Køberen er kapitalfonden Polaris. Auriga, som er moderkoncernen til Cheminova, åbnede 1,1 pct. højere i kurs 179.

"Vi har fået den pris, som markedet ville give for den. Skamol har været i et udbud, og det her er så markedsprisen, og det kan ikke være andet en fair pris," siger direktør Bjørn Albinus til RB-Børsen.

D/S Norden tabte 1,1 pct. til kurs 353 i kølvandet af en negativ artikel i Dagbladet Børsen om prisudviklingen på tørlastfragtmarkedet. Standard & Poors-analytiker Finn Bjarke Petersen venter, at D/S Nordens aktie vil falde 15-20 pct. over de næste to måneder. D/S Norden svarede igen mandag morgen med en fondsmeddelelser, hvor rederiet afviser vurderingerne om fragtpriserne.
(RB-Børsen)