Rodet åbning i C20-indekset

De tre store europæiske aktiemarkeder oplevede fine stigninger i torsdagens indledende handel. Udviklingen under de hjemlige himmelstrøg var af mere blandet karakter.

Samlet blev det til en marginal C20-fremgang på 0,1 pct. til 496,44.

William Demant, som åbnede 0,7 pct. lavere i kurs 549, fik dårligt nyt fra Lehman Brothers. Finanshuset gav torsdag morgen William Demant en "undervægt"-anbefaling med et kursmål på 490. Samtidig har Lehman-analytikerne set på den schweiziske konkurrent Phonak, som får anbefalingen overvægt.

GN Store Nord åbnede 0,4 pct. højere i kurs 66,5, efter at GN-aktien onsdag leverede en fremgang på 1,9 pct. efter en fin slutspurt.

Uden nyheder måtte Lundbeck-aktien 0,7 pct. lavere i kurs 138,8. Lundbecks svage pipeline (medikamenter under udvikling) og patent tab i 2012 lurer fortsat i baggrunden. Novo Nordisk lagde også en dæmper på C20-indekset, idet insulinaktien faldt 0,5 pct. til kurs 602.

Ethanol kan halvere benzinforbruget. Det skriver Berlingske Business torsdag morgen, som satte fokus på Novozymes. Novozymes, som leverer enzymer til bioethanolproducenterne, sidder på 50 pct. af markedet, mens Danisco sidder på 20 pct. af markedet. Novozymes åbnede 0,2 pct. lavere i kurs 676, mens Danisco steg 0,8 pct. til kurs 425.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie åbnede 0,2 pct. højere i 68.100. En container med våben er blevet fundet om bord på skibet Maersk Detroit af de spanske myndigheder, skriver Jerusalem Post. Skibet, der er chartret af Mærsk, var på vej fra Haifa i Israel til Nicaragua, og der var tale om en standardinspektion fra myndighedernes side. Efter fundet blev containeren losset, og skibet fik lov at fortsætte.

Blandt sidepapirerne er der fokus på Thrane & Thrane, som har fundet en løsning til direktørposten. Thrane & Thrane har hentet Hewlett-Packards direktør i Danmark, Walther Thygesen, ind til posten som administrerende direktør. Thygesen afløser medstifteren Lars Thrane, som på forhånd var tiltænkt overgangsrolle. Thrane & Thrane åbnede 2,5 pct. højere i kurs 348.
(RB-Børsen)