Rockwool/CFO: De fleste ting går fortsat Rockwools vej

 

Generelt er Rockwool som nævnt i regnskabet for første halvår tilfreds med udviklingen i kvartalet og de fleste ting går Rockwools vej. Det bekræfter og understreger CFO i selskabet Gilles Maria over for RB-Børsen.

 

- Siden afslutningen af første kvartal er prissituationen ændret til det bedre og udviklingen i byggeriet af beboelsesejendomme i Vesteuropa er ikke særlig god, siger han.

 

Erhvervsbyggeriet kører fortsat godt.

 

I Nordamerika er udviklingen i boligbyggeriet ikke den store bekymring for Rockwool.

 

- Vi er ikke særligt store derovre og vores segment er primært "non-residential" og det er endnu ikke berørt, så derfor er vi ikke bekymrede for udviklingen derovre, siger han.

 

På andre områder går det Rockwools vej og erhvervsbyggeri kører fortsat fornuftigt.

 

Vækstdriveren i Rockwool er fortsat udviklingen i Østeuropa, bekræfter Gilles Maria over for RB-Børsen. Og det er også der, Rockwools femte fabrik kommer til at ligge.

 

- Vi har ikke sagt noget om den femte fabrik, men det vil ikke være forkert at gætte på at den kommer til at lige i Østeuropa, lyder det fra CFO'en.

 

Rockwools investeringsprogram er reduceret for 2007 fra 1,7 mia. kr. til 1,5 mia. kr., men det skyldes teknik og tidsforskydning.

 

- De investeringer, der ikke foretages i år, kommer næste år, så der er kun tale om teknisk sænkning af investeirngsniveauet i år, forklarer Gilles Maria.

 

- Vi udskyder ikke kapacitetsudvidelsesprogrammet, understreger han videre.

 

Når det nuværende investeringsprogram er gennemført, vil der måske komme et nyt, men ikke lige nu.

 

- Vi arbejder stadig på første del, og derfor kan vi ikke sige noget om et nyt, siger han.

 

Gilles Maria kan ikke garantere, at der ikke investeres for meget, men han tror det ikke.

 

- Rockwool har fortsat den holding at markedet vil vokse, men jeg kan ikke svare klart på et spørgsmål af denne type, slutter han.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )