Rockwool/CEO: 45 pct. vækst i Østeuropa i år

 

Ret så imponerende kan Rockwool byde på en vækstrate på hele 45 pct. i Central- og Østeuropa i år, hvis ledelsens forventninger holder stik. Til sammenligning ventes en omsætningsvækst på 22 pct. i hele koncernen efter onsdagens opjustering, og dermed er det central- og østeuropæiske marked atter en væsentlig vækstdriver i den danske isoleringskoncern.

 

- Vi venter en vækst i omsætningen i Central- og Østeuropa på 45 pct. i år. Det skyldes især salgspriserne, som er steget mere i Østeuropa end i Vesteuropa, siger administrerende direktør hos Rockwool, Eelco van Heel, til RB-Børsen.

 

Væksten på de 45 pct. skyldes dels salg af flere ton isoleringsprodukter, men mestendels højere salgspriser. Rockwool-ledelsen oplyser af konkurrencehensyn ikke, hvor meget det er lykkedes at hæve salgspriserne, men Eelco van Heel siger dog:

 

- Man kan jo sammenligne det med, at vi i gennemsnit venter en vækst i volumen i Central og Østeuropa på 8-12 pct. i den næste årrække.

 

Efter stigningen på 45 pct. vil det østeuropæiske salg udgøre 3,7 mia. kr., mens Rockwool venter, at hele koncernen sælger for 14,1 mia. kr. i 2007. Dermed vil Østeuropa tegne sig for 26 pct. af koncernens omsætning. Ses på isoleringsmarkedet generelt, så er det vesteuropæiske klart det største. Ifølge tal fra Rockwool udgør det 80 pct. af markedet, mens Central & Østeuropa står for de resterende 20 pct.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )