Rockwool brager til vejrs efter opjustering

Rockwool stormer frem på fondsbørsen tirsdag morgen, efter at isoleringsvirksomheden mandag efter børslukketid kom med en opjustering af forventningerne til indeværende regnskabsår.

Arkivfoto: Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu venter selskabet en driftsmargin (EBIT) på "omkring 13 pct." mod tidligere "mindst 11 pct." Det sker ifølge Rockwool på grund af en god start på året med en »meget positiv« salgsudvikling i første kvartal, som har skabt en »sund vækst« i indtjeningen.

»Stigningen i salget er drevet af forbedrede markedsforhold og stærk efterspørgsel efter ikke-brændbare isoleringsprodukter. På trods af den negative valutapåvirkning begrunder den nuværende tendens en opjustering af EBIT-udsigterne for 2018,« skrev Rockwool i en meddelelse mandag aften.

Rockwool fastholder sine forventninger til omsætningen i 2018, og de lyder derfor fortsat på en salgsvækst på 7 til 10 pct., men nu dog med et »højere niveau af sikkerhed«.

I 2017 nåede Rockwool en omsætning på 2374 mio. euro, mens driftsresultatet sluttede på 258 mio. euro, svarende til en driftsmargin på 10,8 pct.

Efter kors tids handel stiger B-aktien hos Rockwool tirsdag morgen med 12,3 pct. til 2094 kr. Det er den største stigning blandt samtlige selskaber på den danske børs.