Risiko for Brexit giver øget usikkerhed på aktiemarkederne

Finansmarkederne følger godt med i, hvad meningsmålingerne fra Storbritannien siger om den forestående afstemning om fortsat medlemskab af EU. Og om pilen peger på en udmeldelse - et såkaldt Brexit.

London borgmester - og prominent tilhænger af løsrivelse fra EU - Boris Johnson. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW YATES

Henrik Arnfred, der er seniorrådgiver og partner hos kapitalforvalteren Investering & Tryghed, siger, at uanset hvad udfaldet bliver, så er markederne hurtige til at indregne det forventelige resultat.

- Vi ser lige nu, at de såkaldte telephone polls stadig peger i retningen af et ja, og efter sigende skulle de være de mest pålidelige. Men begynder de at bevæge sig mod et nej, så vil markedet reagere og indregne det - og det kan være helt op til en måned før afstemningen, siger Henrik Arnfred til Ritzau Finans.

USIKKERHED RAMMER AKTIERNE

Den øgede usikkerhed om afstemningen 23. juni øger bekymringerne for et britisk nej, hvilket ventes at ramme de europæiske aktier. Denne usikkerhed har sammen med en række bekymrende forhold i amerikansk økonomi fået kapitalforvalteren til at nedvægte markant på europæiske aktier.

- Vi ønsker at tage noget risiko ud af vores porteføljer og går kontant en periode. Der er for stor usikkerhed med specielt det britiske valg, og vi kan omvendt sagtens finde på at tage endnu mere risiko ud, hvis situationen udvikler sig, siger Henrik Arnfred. Investering & Tryghed forvalter cirka 8,5 mia. kr.

- Vi fjerner først og fremmest noget af vores markedsfølsomhed i aktieporteføljen. Vores aktieverden består af nordiske stockpeak-aktier, af nogle ETF'ere som typisk er Europa, samt nogle placeringer i Tyskland. Mens vi er gået helt væk fra ETF'ere, har vi blandt de nordiske stockpeaks slicet lidt - og det er lidt bredt på sektorer, siger seniorrådgiveren.

Henrik Arnfred understreger, at Investering & Tryghed på den lidt længere bane er positive på aktier, men at man med denne øvelse tegner en forsikring på den mest markedsfølsomme del af aktieporteføljen på grund af usikkerheden i Storbritannien.

- Det er ikke Storbritannien, der er det helt store problem. Vælger briterne at stemme nej, er der en overgangsperiode på to år, inden de er ude af EU. Det er mere den bevægelse, et nej kan sætte i gang i andre lande, siger Henrik Arnfred.