Risiko bliver trukket af aktiebordet

Der er brede fald i Europa tirsdag, hvor investorer trækker stik hjem over hele linjen. Det efter et år, der op til nu har været fremragende for aktieejere.

Euro Stoxx 50 falder 0,8 pct. mens det engelske FTSE100 og franske CAC40-indeks dykker 0,6 og 1,0 pct. I Frankfurt falder det tyske DAX-indeks med 0,4 pct. efter at have nået nye højder mandag. Generelt ligger volumen 20-30 pct. under de seneste 100 dages gennemsnit ifølge Bloomberg.

- Det har været et godt år, og på et tidspunkt vil man nok trække noget risiko af bordet. Et af de sunde tegn ved årets optur er, at der er rigeligt med nervøsitet i markedet. Folk er parate til at betale mere for aktiverne, men mange siger, at stigningerne ikke er holdbare, siger chefinvestor hos danske Saxo Bank Theis Knuthsen til Bloomberg News.

År til dato er FTSE100 steget 13,4 pct., CAC40 17,5 pct. og DAX 20,8 pct.

I Storbrittanien falder bookmakeren Paddy Power, der i Danmark er bedst kendt for misæren med Niklas Bendtner, med 7,7 pct. til 57,70 euro.

Det sket efter en nedjustering, der betyder, at selskabet nu kun ser en lav encifret vækst i driftsresultatet i år. Nedjusteringen er udløst af svaghed i markedet for betting på fodbold samt hestevæddeløb i Australien.

Nedjusteringen trækker Ladbrokes ned med 3,1 pct. og William Hill med 1,2 pct.

Mens børsen i London står for Europas største fald står det også for en af dagens største stigninger.

Lavprisflyselskabet Easyjet stiger med 7,4 pct. til 1349 pence efter et solidt regnskab for sit regnskabsår 2012/13.

Easyjet overgik akkurat markedskonsensus med en fremgang i resultatet før skat på hele 51 pct. til 478 mio. pund og en vækst i omsætningen på 10,5 pct. til 4258 mio. pund fra 2011/12. Konsensus var ifølge Bloomberg News et resultat før skat på 476 mio. pund ud af en omsætning på 4,2 mia. pund.

- Easyjet har leveret et stærkt helårsresultat og gjort betydelige fremskridt i forhold til eksekveringen af sine strategiske prioriteter. Resultatet reflekterer Easyjets fortsatte strukturelle fordele på det europæiske marked for kortdistanceflyvninger, udtaler selskabets administrerende direktør, Carolyn McCall, i regnskabet.

Det trækker Ryanair med op, og aktien i konkurrenten stiger 1,5 pct. til 5,57 pund.