Ringkjøbing Landbobank har aldrig set flere rige danskere

 

De rige danskere er blevet rigere og flere. Det er vurderingen hos Ringkjøbing Landbobank, der har stor succes med private banking, hvor banken servicerer velhavende danskere i hele landet.

 

- Der er opstået betydeligt flere formuer på grund af de gode konjunkturer, der har været i en lang årrække. Der er folk med friværdi, der har fået formuer og der er folk, der har været i aktiemarkedet, som er endt med at blive meget velhavende. Der er i det hele taget skabt formuer i Danmark i et omfang, vi ikke har set tidligere. Vi har usædvanligt mange velhavene kunder, men det er måske også fordi, vi har lavet nogle koncepter, der direkte tiltrækker dem, siger bankdirektør Bent Naur til RB-Børsen.

 

Ringkjøbing Landbobank startede private banking for 15 år siden, og banken har især satset på velhavere i Nordsjælland. Men flere rige danskere fra andre dele af landet er nu også blandt kunderne.

 

- Langt de fleste af vores kunder har vi på Sjælland, men vi kan se, at det spreder sig nu. Der er også kommet formuer i lokalområdet. Det, vi startede op i København for 15 år siden, spreder sig nu til hele vores virkeområde, konstaterer Bent Naur.

 

Onsdag offentliggjorde Ringkjøbing Landbobank sit halvårsregnskab. Det viste, at banken er kommet bedre ud af første halvår end ventet, og Ringkjøbing Landbobank hæver derfor forventningerne til hele året. Banken venter nu et basisresultat på 450-500 mio. kr. mod tidligere 400-450 mio. kr.

 

- Vi føler, at højkonjunkturen er uændret. Vi havde budgetteret med, at væksten ville flade ud i år, men linierne er fortsat i samme tempo. Alle tre forretningsområder er gået godt. Vi havde sådan set forventet, at det ville begynde at flade ud i lokalområdet, men vi må sige, at opsvinget i Vestjylland aldrig har været større end i øjeblikket, siger Bent Naur, der peger på, at boligmarkedet uden for landets store byer nu tager revanche.

 

- Boligmarkedet og beskæftigelsen i Vestjylland har aldrig været mere positiv. Vi ser, at boligmarkedet stagnerer i Københavns-området, mens det stiger herude, og det gør det altså lettere at drive bank. I Ringkøbing stiger huspriserne hurtigere end de har gjort længe. Jeg tror, at det er kendetegnende for flere områder uden for København og Århus, at man nu henter et efterslæb på boligmarkedet, lyder vurderingen fra Bent Naur.

 

Ringkjøbing Landbobank er kommet ud af første halvår med et basisresultat før nedskrivninger på 242 mio. kr. mod 208 mio. kr. i samme periode sidste år. Omkostningsprocenten er uændret på 33 pct. - og landets laveste.

 

- Vores lave omkostningsprocent er grunden til, at vi har været blandt landets hurtigst voksende banker gennem en meget lang periode, påpeger Bent Naur.

 

Regnskabet fra Ringkjøbing Landbobank er blevet pænt modtaget af aktiemarkedet, der har sendt aktien op med 2,5 pct. til 1045 kr. pr. aktie.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )