Rigmandsbank under mistanke i Parken-sag

Ifølge Bagmandspolitiet fik Parken hjælp fra Capinordic Bank til kursmanipulation med selskabets aktier.

Parken fik hjælp fra Capinordic Bank til at lave den kursmanipulation, der sendte millioner ned i ledelsens lommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nargaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet anklager den krakkede rigmandsbank Capinordic Bank for at have bistået Parken Sport & Entertainment med at kursmanipulere selskabets aktier.

Daværende FCK-boss Flemming Østergaard, den tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup og den nuværende direktør Anders Hørsholt er sammen med FIH Erhvervsbank allerede sigtet i sagen, der omhandler perioden fra 12. november 2007 til 27. oktober 2008.

Flere kilder beretter dog over for Børsen, at Capinordic Bank havde en aftale med Parken om at opkøbe selskabets aktier for dermed at understøtte kursen. Efterfølgende købte Parken så aktierne tilbage fra Capinordic Bank.Dermed blev kursen holdt kunstigt højt, mens Parkens topfolk kunne sælge ud af deres personlige aktiebeholdninger. De tre Parken-topfolk tjente i perioden millioner på at sælge deres Parken-aktier, skriver Børsen.

Det var Københavns Fondsbørs, der først fattede mistanke til handlen og tippede Finanstilsynet om sagen. Da Capinordic Bank krakkede i februar 2010, lød beskeden til banken fra Finanstilsynet, at valget stod mellem frivilligt at samarbejde eller se frem til dommerkendelser og ransagninger.

Banken valgte den første mulighed og udleverede omfattende materiale, der dokumenterer køb og salg af Parken-aktier for et tre-cifret millionbeløb. Manden bag transaktionerne var ifølge avisen daværende direktør for Capinordic Market Søren Hansen, der i dag er chef for Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Holte.Capinordic Bank blev herefter politianmeldt i august 2010 sammen med de nu sigtede i sagen. Statsadvokat Jens Madsen fortæller til Børsen, at de udleverede dokumenter fra Capinordic Bank er en central brik i bevismaterialet mod Parken.

Ud over sagen om kursmanipulation i Parken har den tidligere ledelse i Capinordic Bank også en sag om erstatning for 200 mio. kroner hængende over hovedet i kølvandet på bankens krak. Det sker efter mistanke om bedrageri, mandatsvig, kursmanipulation, insiderhandel, urigtige ledelsespåtegninger og forkert håndtering af ledelsens økonomiske engagement i banken.

INFOshop: Pensionsselskaber i Finanstilsynets søgelys