Rigmands bilsamling under hammeren

Var det noget med en Rolls-Royce eller en Ferrari? En af Nordeuropas største bilsamlinger kommer under hammeren, når Aalholm gods rydder ud i hallerne.

Denne Ferrari 250 GT/E fra 1963 vurderes til at være mellem 334.000 og 408.000 kroner værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: RM Auctions
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er mulighed for at gøre drengedrømmen til virkelighed, når Aalholm gods 12. august sætter en af Nordeuropas største bilsamlinger til salg. Omkring 200 biler kommer under hammeren, og blandt mærkerne er alt fra Trabant til Ferrari.

Priserne svinger fra de billige, eksempelvis en SAAB 96 Sedan fra 1968 til 7.000 kroner, til de nærmest ubetalelige som f.eks. en Bugatti Type 57C Stelvio Coupe fra 1938, der er vurderet til mellem 1,78 og 2,08 millioner kroner.

SE BILLEDERNE: Auktion på Aalholm

Samlingen blev startet af Johan Raben-Levetzau i 1960erne, men blev senere købt af rigmanden Stig Husted Andersen. Efter hans død er bilmuseet på det lollandske gods blevet lukket, og nu bliver bilerne sat til salg gennem det britiske auktionshus RM Auctions, der specialiserer sig i salg af sjældne biler.

"Det er ekstremt sjældent, at så mange gamle og sjældne biler bliver sat til salg på én gang, og interessen har været overvældende. Vi bliver bombarderet med henvendelser fra udlandet, hvor der er mange samlere og almindelige bilinteresserede, der melder deres ankomst," siger Henning Thomsen fra RM Auctions' danske afdeling.

I alt forventer man, at samlingen kan indbringe arvingerne omkring 30 millioner kroner. Inden man sætter næsen op efter et kup, skal man dog være opmærksom på, at bilerne ikke er indregistrerede og at sælger ikke garanterer for deres stand og køreevne.