Rigmænd fordobler indtjeningen

Markant fremgang på både top- og bundlinje i Stadil-koncernen Thornico.

Thor og Christian Stadil Thornico på Tuborg Havn Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stadil-familien tjener godt på fødevarer og modetøj, mens shippingforretningen trækker i den anden retning og kun lige nøjagtig holder indtjeningen oven vande.

2013-regnskabet er det hidtil bedste regnskab fra Thornico, der i dag ejes af Christian Stadil, men som oprindeligt er stiftet af hans far, advokaten Thor Stadil.

Omsætningen i Thornico springer hele 1,7 milliarder kroner frem til i alt over 5,5 milliarder kroner, efter at koncernens rederi, Thorco, sidste år tog den kriseramte konkurrent Clippers flåde af specialfragtskibe under sine vinger.

Driftsindtjeningen (EBITDA) hopper samtidig frem og mere end fordobles til næsten 650 millioner kroner.

»Den indtjening får os til at tro, at hele virksomheden i dag er over fem milliarder kroner, og det, mener jeg, er en konservativ værdiansættelse,« siger Thor Stadil.

Virksomheden indeholder en stor fødevarerelateret division med ingredienser og emballage, som kører tilfredsstillende, siger Thor Stadil.

»Der er masser af potentiale i vores virksomheder, og på nær Hummel er vi globale markedsledere i vores nicher. I shipping er vi eksempelvis verdens næststørste i vores segment,« siger Thor Stadil.

Årets resultat efter skat i Thornico lander på 256 millioner kroner, men det skal meget højere op, siger Thor Stadil med henvisning til især Thorco, som er ramt af den generelle afmatning i shippingindustrien.

»Den koncern, vi har her, skal kunne tjene 500 millioner kroner før skat. Men det handler om at få indtjening i shipping igen. Når det kommer, slår det hårdt igennem i vores koncern,« siger Thor Stadil.