Revisionsfirma afbryder samarbejde med Hellerup Finans

Landets fjerdestørste revisionsfirma BDO afbryder nu samarbejdet med det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans. Det sker fordi Hellerup Finans har misbrugt revisionsfirmaets navn. Samtidig fyrer BDO den revisor, der har samarbejdet med Hellerup Finans.

Hellerup Finans topchef Torben Jensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hellerup Finans droppes nu af revisonsfirmaet BDO, der føler sig misbrugt af det omstridte investeringsselskab.

Det sker efter, at Berlingske har beskrevet, hvordan Hellerup Finans har brugt såkaldte vurderingsberetninger udarbejdet af BDO i forbindelse med en række aktiesalg. Men vurderingsberetningerne var udelukkende udarbejdet til brug i en koncernintern handel og ikke over for eksterne investorer.

»I forlængelse af presseomtalen af Hellerup Finans, er der fremkommet oplysninger, hvor BDO, som tidligere oplyst til pressen, føler sig misbrugt i kommercielt øjemed af Hellerup Finans. BDO har efterfølgende foretaget en intern undersøgelse af sagen. Det får nu den konsekvens, at BDO ophører samarbejdet med Hellerup Finans. Årsagen er bl.a., at Hellerup Finans uden BDO’s viden og medvirken har brugt BDO’s navn i salg og markedsføring af en række investeringsprodukter,« oplyser Stig Holst Hartwig, administrerende direktør i BDO, i en mail til Berlingske.

Striden handler om såkaldte vurderingsberetninger udarbejdet af Esbjerg-revisoren Tonny Løbner fra BDO. I forbindelse med Hellerup Finans' aktiesalg i de fire vidt forskellige selskaber, Just-Sold, Rovsing Innovation, Cembrane og Injecto, havde Tonny Løbner udarbejdet vurderingsberetningerne til intern brug i Hellerup Finans. Sagen koster nu Tonny Løbner stillingen hos BDO:

»Herudover har BDO opsagt samarbejdet med Statsautoriseret revisor Tonny Løbner, da vi ikke entydigt har kunne konstatere, at der er sagt fra over for Hellerup Finans i forhold til deres uberettigede anvendelse af vores vurderingsberetning, der alene er udarbejdet til en koncernintern handel med aktier i Rovsing Group,« skriver Stig Holst Hartwig i mailen.

I sidste uge hævdede den altdominerende hovedperson i Hellerup Finans, administrerende direktør Torben Jensen, ellers, at BDO havde godkendt brugen af vurderingsberetningerne.

»Vi har anvendt denne vurderingsberetning til at indgå i udbudsmaterialerne og har naturligvis fået accept fra både udsteder (revisoren BDO, red.) og modtager (Hellerup Finans Ventures I A/S, red.) sådan, at vi anvender den med tilladelse fra begge parter,« sagde Torben Jensen til Berlingske fredag.

Efter revisionsfirmaets opsigelse af samarbejdet skriver Torben Jensen i en mail til Berlingske:

»Vi tager BDOs beslutning til efterretning. Hellerup Finans har nøje fulgt den rådgivning vi har modtaget fra BDO, og al brug af materiale udarbejdet af BDO er sket med tilladelse fra BDO«.