"Retsopgør skal rense luften"

Dansk Aktionærforening mener ikke der er nogen vej uden om et retsopgør om Amagerbankens krak - det er et spørgsmål om tilliden til sektoren.

Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel. Fold sammen
Læs mere
Dansk Aktionærforening håber det kommer til et retsopgør, efter at Finanstilsynet har valgt at politianmelde 11 personer fra Amagerbankens top. Foreningens formand mener, at der er behov for at få renset luften efter det opsigtsvækkende bankkollaps.

"Et retsopgør sker for at få renset luften - for at få gjort folk ansvarlige. Det handler også om, at få gjort det synligt, at finanssektoren i Danmark er værd at investere i. Det er desværre nødvendigt," siger formand Niels Mengel til Berlingske.

Det er ikke sikkert, at Bagmandspolitiet i sidste ende vælger at gå efter et retsopgør, men i Niels Mengels optik er der reelt ingen vej udenom, hvis man få investorernes tillid til bankerne tilbage.

"Der skal et retsopgør til. Hvis man bare fejer det ind under gulvtæppet og siger 'det var ærgerligt, det gør vi ikke næste gang'. Vi skal jo lære af det. Hvis den eksisterende lovgivningen skal skæres til, så skal de jo ske," siger han.

I den forbindelse finder aktionærformanden det interessant, at det er første gang at paragraf 373, stk. 3 i Lov om finansiel virksomhed er kommet i spil. Paragraffen omhandler manglende indgriben i forhold til at forhindre tab i bankdriften.

Niels Mengel mener, det kan være interessant at se på om paragraffen lever op til forventningerne.

"At der er tale om, at det er første gang, at den her lovparagraf bruges, giver mulighed for refleksion bagefter - afhængig af hvad udfaldet bliver på sagen," siger han.