ReSound-handel endeligt afblæst - GN taber omsætning

Lavere resultat i headset-divisionen og store omkostninger ved det fejlslagne salg af ReSound sender GN Store Nords resultat i bund. De fortsættende aktiviteter taber omsætning.

Sonova - den schweiziske køber af GNs høreapparatdivision ReSound - har nu endeligt meddelt, at man springer fra handlen til 15,5 milliarder kroner, fordi en tysk domstol foreløbigt forhindrer sammenlægningen.

Det koster GN rigtigt mange penge – foreløbigt er 115 millioner kroner aktiveret som udgifter, men flere omkostninger er på vej i kommende regnskaber.

Resultatet var lavere end forventet for GN Store Nords afdeling for mobile headset og højere end forventet for høreapparater og audiologisk diagnoseudstyr, viser halvårsregnskabet fra GN. Kontorhedseat i CC&O divisionen viste gode resultater hovedsageligt drevet af de fortsat gode vækstrater i Europa, skriver GN Store Nord i regnskabsmeddelelsen.

Mobile headset viste lavere resultater efter en skuffende udvikling i omsætningen, der faldt til 621 mio. kroner fra 947 mio. kroner i andet kvartal 2006. EBITA-resultatet blev et underskud på 36 millioner kroner.

Høreapparaterne i ReSound tjente 129 mio. kroner i andet kvartal mod 101 mio. kroner i andet kvartal 2006.

Den samlede omsætning for de fortsættenden aktiviteter falder fra 1.862 millioner kroner til 1.372 millioner kroner, og resultatet før skat for de fortsættende aktiviteter ender med et underskud på 11 millioner kroner mod et underskud på 7 millioner i første halvår 2006.

Nettoresultatet for hele koncernen opgøres til 235 millioner kroner i halvåret, og egenkapitalen er opført til 5,06 milliarder kroner.