Rentestigningerne er overstået for nu

De kraftige rentestigninger lader til at være afblæst, og fredag formiddag kan meget vel byde på rentefald på det danske obligationsmarkedet.

Læs mere
Fold sammen

Overordnet set vil meget af fredagens opmærksomhed dog gå til eftermiddagens arbejdsmarkedsrapport fra USA, som offentliggøres kl. 14.30 og godt kan få markedsdeltagerne til at forholde sig afventende op til.

Torsdag blev en lang stime med rentestigninger fortsat, omend med en vis opbremsning. Den tiårige danske rente er steget konstant fra et niveau omkring 0,25 pct. den 27. april til en top i 0,90 pct. torsdag, inden eftermiddagen fik afdæmpet udviklingen, så slutfacit torsdag kl. 17 var 0,71 pct. Det var 2 basispoint højere end onsdag eftermiddag.

Siden er renterne dog faldet yderligere i USA, hvor den tiårige T-bond handles i en rente på 2,15 pct. fredag morgen i Asien, og ifølge Sydbank er der også udsigt til rentefald i den tidlige handel i Danmark.

Arbejdsmarkedsrapporten ventes at vise 228.000 nye job skabt uden for landbruget i USA, mens arbejdsløsheden spås at falde til 5,4 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Hvis de tal skulle gå hen at skuffe, kan det sætte yderligere gang i rentefaldene, mener Sydbanks økonomer.

I nøgletalskalenderen er der også fra morgenstunden tyske import- og eksporttal samt en opgørelse over industriproduktionen i marts. Sidstnævnte kommer der også tal for i Danmark fra Danmarks Statistik kl. 9.

Og sidst på eftermiddagen afsløres de amerikanske engroslagre, også for marts.