Renterne stiger under ventetid på kongetal

I det meste af Europa ryger renterne fredag ved middagstid i vejret, mens obligationsmarkedet holder vejret frem mod offentliggørelsen af månedens vigtigste nøgletal fra USA.

Læs mere
Fold sammen

Her er der nyt i form af arbejdsmarkedsrapporten, hvor det kommer frem, hvor mange nye job, der er blevet skabt uden for landbruget i juli. Tal fra det amerikanske arbejdsmarked - og den månedlige jobrapport i særdeleshed - får ekstra meget fokus i denne tid, fordi de kan indikere, hvornår og hvor hurtigt den amerikanske centralbank vil nedtrappe de pengepolitiske lempelser.

Den toneangivende 10-årige danske rente ligger fredag middag i 1,84 pct. Det er 5 basispoint højere end lukkeniveauet torsdag og afspejler meget fint tendensen i resten af Europa, hvor renterne generelt bevæger sig nordpå. I Tyskland også med 5 basispoint.

Klokken 14.30 fremlægges jobrapporten fra USA, hvor der ifølge de analytikere, Bloomberg News har adspurgt, ventes 185.000 nye job uden for landbruget i juli. Tallet lå på 195.000 i juni. Det er dog værd at notere, at estimaterne fra de 92 analytikere svinger mellem 23.000 og 225.000.

Arbejdsløshedsprocenten ventes at falde til 7,5 pct. fra 7,6 pct.

De seneste uger har budt på en række stærke nøgletal fra det amerikanske arbejdsmarked - senest eksemplificeret ved et stort fald i antallet af nytilmeldte ledige, som lå på det laveste niveau i fem år.

Sammen med USAs jobrapport kommer også tal for det personlige forbrug i juni, og halvanden time senere offentliggøres statistikken over fabriksordrer.