Renterne står stille

Efter en lille stigning ved åbningen af markedet har den danske rente lagt sig stabilt til rette på 1,71 pct. for den toneangivende 10-årige statsobligation.

Læs mere
Fold sammen

Det giver en stigning på 1 basispoint i forhold til lukkeniveauet fredag og svarer til niveauet mandag morgen.

Ude i Europa ses tilsvarende rentestigninger - nemlig på 1,1 basispoint i Storbritannien, på 1 basispoint i Tyskland, mens den franske rentestigning ligger på det halve af den danske.

Tyskland har i mellemtiden solgt korte statspapirer for lige over 2 mia. euro, og for første gang siden juni resulterede auktionen i en positiv rente på 0,1319 pct. i gennemsnit ifølge Bloomberg News.

Formiddagens har også budt på salg af italienske statsobligationer på 6,6 mia euro. fordelt på korte obligationer og papirer med fem års løbetid. Den effektive rente for de korte obligationer blev 1,43 pct., som var den laveste rente siden marts 2010. De 5-årige obligationer blev solgt med en rente på 1,80 pct.

Formiddagens nøgletal var pengemængden i eurozonen, som steg 3,7 pct. i december. Det var lidt mindre end ventet. Og senere på dagen kommer den amerikanske opgørelse af ordreindgangen for de varige goder i december klokken 14.30. Opgørelsen af igangværende bolighandler i USA for december lander desuden klokken 15.30.