Renter er sat på standby

Der er lagt op en flad renteudvikling, når det danske obligationsmarked åbner onsdag.

 De amerikanske renter er slået bak for fjerde børsdag i træk i den asiatiske handel onsdag morgen, men niveauet svarer i store træk til det gældende ved dansk børslukketid tirsdag.

Frygten for, at de amerikanske politikere ikke kan enes om at forhøje det amerikanske gældsloft er atter blevet et vigtigt tema på obligationsmarkedet. I Europa er gældskrisen modsat lettet lidt siden nytår. Handlerne ventes dog at have fokus på dagens auktioner over nye portugisiske obligationer samt tal for handelsbalancen i Italien.

Renten på den toneangivende, 10-årige, amerikanske statsobligation ligger onsdag morgen 2 basispoint lavere end tirsdag på 1,82 pct. Tirsdag faldt den amerikanske rente med 1 basispoint.

Den tilsvarende danske rente nåede både at falde og stige i løbet af tirsdagen, inden en sivende risikoappetit ud på eftermiddagen gav et rentedyk på 3 basispoint til 1,57 pct. for den toneangivende, 10-årige statsobligation.

Risikoappetitten er dog bedret siden, og Wall Street, der lå lavere ved dansk lukketid, sluttede tirsdagens handelssession med stigninger i to ud af de tre toneangivende aktieindeks.

Der kommer onsdag nyt om forbrugerpriserne i eurozonen. Tyskland sælger 10-årige obligationer, og i USA er der en del nøgletal på programmet, herunder nyt om forbrugerpriserne, NAHB's boligindeks samt industriproduktionen. De amerikanske forbrugerpriser ventes at være uændrede på månedsbasis i december, industriproduktionen ses stige med 0,3 pct. ligeledes i december, mens NAHB's boligindeks formentlig steg til 48 i januar fra 47 december. Alle konsensustal er indsamlet af Bloomberg News.

I Europa ventes forbrugerpriserne at være steget med 0,3 pct. på månedsbasis og 2,2 pct. på årsbasis.