Rentens optur tager en pause

Rentestigninger på det danske obligationsmarked fra åbningen onsdag er ved middagstid mere eller mindre visket ud, selv om nøgletal ud på formiddagen bekræftede, at Eurozonen har vristet sig fra af recessionen.

Læs mere
Fold sammen
Et såkaldt flash-estimat fra det europæiske statistikkontor Eurostat viste en vækst i bruttonationalproduktet (BNP) i eurozonen i andet kvartal på 0,3 pct. fra kvartalet før, hvor der ifølge Bloomberg News var ventet en stigning på 0,2 pct. I første kvartal var der til sammenligning tale om en tilbagegang på 0,3 pct.

»Så er det officielt. Historiens længste recession i eurozonen er slut,« skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar og noterer, at der de foregående seks kvartaler har været tale om negativ vækst.

Han er dog ikke klar til at lade champagnepropperne springe og erklære krisen for overstået.

»Væksten er fortsat svag og skrøbelig, og i mange lande vil høj gæld i både den offentlige og private sektor lægge en dæmper på vækstmulighederne i de kommende år. Dertil kommer, at der fortsat er risiko for, at uroen omkring gældskrisen kan blusse op igen,« vurderer han.

Renten på den 10-årige danske statsobligation ligger onsdag middag uændret i 1,93 pct., efter at den i den tidlige handel onsdag var oppe at snuse til niveauet lige under 1,97 pct. Tirsdag steg renten på papiret 11 basispoint.

Tyskland solgt onsdag formiddag obligationer for 4 mia. euro, hvilket skete til en gennemsnitlig rente på 1,80 pct. mod 1,57 pct. ved den foregående auktion 17. juli. Det var den højeste rente, Tyskland har solgt 10-årige obligationer til siden februar 2012.

Auktionsrenten var dog en spids lavere end niveauet på 1,81 pct. umiddelbart inden resultatet af obligationssalget blev kendt. Efter offentliggørelsen af resultatet faldt renten på papiret da også en spids til netop 1,80 pct., hvilket er stort set uændret i forhold til tirsdagens slutniveau.

Fra USA kommer der i eftermiddag tal for producentpriserne i juli. Det er ikke et nøgletal af den tunge slags og ventes ikke at kunne flytte markedet.