Renten står helt stille mandag morgen

De finansielle markeder var fredag præget af beskæftigelsesrapporten fra USA, men mandag morgen står det danske obligationsmarked helt stille.

Læs mere
Fold sammen

Fredag faldt renten på den tiårige danske statsobligation med udløb i 2025 med 5 basispoint til 0,66 pct. efter flere uger, hvor billedet ellers har været det modsatte. Den seneste uge er den tiårige rente steget med 20 basispoint, og siden seneste rentelavpunkt 17. april er stigningen på knap 50 basispoint.

Der er dog hverken højdespring eller nedtur mandag, hvor renten fortsat befinder sig i 0,66 pct.

- På langt de fleste obligationsmarkeder har der været tale om rentefald. Det tilskrives primært, at den amerikanske arbejdsmarkedsrapport - samlet set - var svagere end forventet. Bedømt ud fra de finansielle instrumenter så faldt sandsynligheden for en renteforhøjelse i december i USA til 51 procent i fredags fra 61 procent. Vi venter, at de danske obligationskurser vil være godt understøttet i dag, skriver Sydbank i en kommentar.

Kinas centralbank sænkede søndag renten for tredje gang i løbet af seks måneder for at understøtte økonomien og vende nedturen på ejendomsmarkedet. Peoples Bank of China reducerede den etårige udlånsrente 0,25 pct.point til 5,1 pct., og samtidig blev der skåret 0,25 pct.point af den etårige indlånsrente, som derefter lyder på 2,25 pct.

Da der ikke er vigtige nøgletal i kalenderen mandag, forventes der ikke de store bevægelser på markederne. Først på onsdag kan friske data igen rykke kraftigt på renterne, når der kommer tal for det amerikanske detailsalg samt tal for industriproduktionen i eurozonen.

I stedet vil EU-finansministermødet få opmærksomhed mandag, når Grækenland igen står øverst på dagsordenen. Der ventes ikke aftale om nye lån til Grækenland, men er der fremskridt i forhandlingerne, kan det mindske frygten for et græsk euroexit.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk