Renten og aktierne fulgtes hånd i hånd nedad

Der var øget behov for sikkerhed tirsdag og det gav rentefald. På aktiemarkedet var der fald.

Foto: Nasdaq Copenhagen

På aktiemarkedet var det ingredienskoncernen Chr. Hansen, der trak de store overskrifter i et rødt eliteindeks tirsdag, hvor aktien tog et dyk efter offentliggørelsen af et skuffende regnskab fra morgenstunden.

Det samlede C20 Cap-indeks lukkede tirsdag med et fald på 1,9 pct. til 994,69.

Chr. Hansens regnskab viste en lidt svagere udvikling end ventet på samtlige nøgleposter, og selskabets aktie faldt 6,5 pct. til 416,90 kr. Koncernen leverede blandt andet en svag vækst i Health & Nutrition, som er en af selskabets tre divisioner. Her lød væksten på 3 pct. mod 6 pct. i den samme periode året før.

Fra finanssektoren var Danske Bank, der faldt 2,9 pct. til 167,10 kr., under luppen hos Credit Suisse. Den schweiziske storbank sænkede kursmålet for aktien med 6 kr. til 203 kr. men beholdt den positive anbefaling "outperform".

Smykkeselskabet Pandora havde en hård mandag og faldt 4 pct., efter at stigende sølvpriser var med til at presse aktien. Tirsdag nedjusterede Jyske Bank smykkeaktiens kursmål til 1050 kr. fra 1125 kr., men fastholdt anbefalingen "køb". Pandora-aktien tog et dyk på 2 pct. til 849,50 kr.

Det olieeksponerede konglomerat A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie faldt 4,3 pct. til 8510 kr., så ud til at være påvirket af et fald i olieprisen på omkring 3,5 pct.

Coloplast kunne som den eneste aktie i eliteindekset glæde sig over en stigning. Den var på 0,9 pct. til 509,50 kr.

Uden for eliteindekset stormede biotekselskabet Onxeo frem med en stigning på 14,6 pct. til 28,20 kr. Det var efter nyheden om, at det har fået forlænget en patentbeskyttelse i USA indtil 2031.

Efterspørgslen på danske statsobligationer er stor i øjeblikket, og det sendte renten på den tiårige statsobligation i bundrekord tirsdag.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede således med en rente på 0,02 pct., hvilket er 5 basispoint lavere end mandagens renteniveau. Den slog dermed bundrekorden, da det tidligere laveste lukkeniveau var 0,05 pct. i februar 2015.

Frygten og usikkerheden som følge af den britiske brexit-afstemning og det efterfølgende politiske kaos sender generelt investorerne mod værdipapirer, der bliver opfattet som mere sikre havne - heriblandt de danske statsobligationer.

- Vi ved ikke, hvad det kommer til at ske med Storbritannien. Og vi ved ikke, hvad der kommer til at ske i Europa. Derfor søger alle mod sikkerhed, siger chefanalytiker hos Danske Bank Jens Peter Sørensen til Ritzau.

Der blev præsenteret en stribe europæiske nøgletal for blandt andet detailsalget, der var som ventet, og PMI-indekset, der ifølge var en positiv overraskelse. Fra det amerikanske kom der statistik over fabriksordrer og varige goder i løbet af eftermiddagen. Begge tal skuffede.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk